33 dage til officiel åbning af NKC

Mens sommeren ikke helt kan bestemme sig for at bryde igennem, er forberedelserne med at få vores nationale kraftcenter klar til den officielle åbning d. 1. september godt i gang

Mens vi tæller dagene kan vi glæde os over at Nikolai Mohammadi i hans internationale debut ved UEM i Sverige, kæmpede sig til en bronzemedalje. Mens vi tæller dagene følges Mark O. Madsen tæt i hans forberedelser og bestræbelser på at finde den bedste version frem af sig selv den 14. august når det går løs ved OL i Rio.

Mens vi tæller dagene er det ikke kun nogle få idrætsgrene som diskuterer doping. Det er russerne som står for skud, men forhåbentlig får denne ekstra opmærksomhed bølgerne til at skylle ind over mange andre lande hvis antidopingprogram har et helt andet liv end det vi kender til.

33 dage går hurtigt

Mange ting er på plads allerede nu, enkelte ting arbejdes der på, og det sidste kommer hen ad vejen når hverdagen sætter sig og justeringer viser sig nødvendige.

Guldborgsund Kommune har stillet den store villa ved siden af BK Thors træningslokaler til rådighed. Vores Nationale Kraftcenter har fået adressen Vinkelvej 2, 4800 Nykøbing Falster. I huset vil landstrænerteamet have fælleskontor. Der bliver ligeledes et kontor hvor det driftsmæssige arbejde kan folde sig ud. I kraftcenterets nye lokaler vil der være plads til at pleje sponsorer, holde diverse oplæg, have overnattende gæster mv.

Ugeplan og planen for resten af 2016 er skitseret. Der bliver et forløb med oplæg om sportspsykologi, ernæring, skadesforbyggelse, mentorordning. BK Thors normale træningstider er justeret og tilpasset så NKC får optimale betingelser. Den 10. sep. er der store test dag, hvor bryderne screenes både fysisk og mentalt. Denne omfattende test gentages hvert halve år for at have en indikation om bryderen er bygget til at satse 110 % på sin sport, for at sikre udvikling.

For nuværende er der 18 brydere tilmeldt vores nationale kraftcenter. Dette har medført 15 tilflytninger til Guldborgssund kommune. Så vi er ganske godt med, ifht. at opfylde hovedbetingelsen for at modtage tilskuddet på 500.000 årligt de næste fem år af kommunens Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget. Kommunens repræsentant i styregruppen, direktør Alma Larsen udtrykker da også stor tilfredshed med det faktum.

»Det er tilflytning til kommunen der er den altovervejende årsag til at vi går ind i projektet med den sum penge. Vi kender klubben gennem mange år, vi ved at der er garanti for at ledelsen, trænere og frivillige yder udover det sædvanlige. Så Danmarks Brydeforbund får meget frie tøjler til at få NKC godt etableret og udviklet. Vi glæder os til at komme rigtigt i gang.« -Alma Larsen, Guldborgsund Kommune.

Om bare 33 dage åbner NKC officielt. 33 dage til at man som bryder i Danmark får fantastiske betingelser for, at satse på en international brydekarriere. 33 dage til man får mulighed for at være en del af et træningsmiljø i verdensklasse.


af Palle Nielsen - 30.07.2016