Finsk olympisk træner ny headcoach i Thrott

Finske Mikael Lindgren tiltræder som professionel headcoach i Brydeklubben Thrott  fra den kommende sæson. Finnen er en af Nordens mest meriterede trænere, og tidligere olympisk headcoach for Finland.

”Det er et scoop”, siger formand for Brydeklubben Thrott, Kristian Jaquet om tilgangen af Mikael Lindgren. ”Han er en kapacitet, med stærk international erfaring og store resultater på CV’et, både som træner og som aktiv. Der er ingen tvivl om at Mikael var meget højt på vores emneliste”, fortsætter Jaquet om Lindgren, der var Europamester og World Cup Bronzevinder i 1993.

Finske Lindgren var Landstræner for Finland i perioden 2004-2008, hvor Finland kvalificerede sig til OL og hentede 7 medaljer på seniorniveau ved EM og VM. Det er således en erfaren herre der kommer til Aarhusklubben Thrott, hvor han skal medvirke til at klubben når sin ambitiøse målsætning om kvalifikation til OL i både 2016 og 2020, samt medaljer ved EM og VM i perioden frem til OL i Tokyo 2020.

”Thrott er en ambitiøs klub, med dygtige brydere, gode faciliteter, stærke samarbejdspartnere og et stærkt mål om at tage klubben til det næste niveau. Det ser jeg frem til at hjælpe med”, fortæller Lindgren fra Oulu, der starter i den århusianske brydeklub 1. oktober. 

Brydeklubben Throtts store profil og kandidat til OL i Rio næste sommer, Tobias Fonnesbek glæder sig ligeledes over tilgangen af den nye headcoach: ”For mig er det en stor inspiration at få en så dygtig træner, der selv har stået øverst på skamlen i samme vægtklasse som mig selv, og har ført mange brydere til medaljer igennem årene. Med Mikael og hans erfaring kan vi videreudvikle et miljø der gør det muligt at tage internationale medaljer”.

Tobias Fonnesbek forbereder sig i øjeblikket til VM i Las Vegas i september, der i øvrigt er den første mulighed for kvalificere sig til OL. 

Frem mod 2020 er 6 Århus-brydere i øjeblikket med i Brydeforbundets 2020-satsning, foruden Tobias Fonnesbek tæller det Mikkel Wind, Oliver Krüger og Kasper Ravn på U20 landsholdet og Marcus Yderholm og Isak Schakow på U17. 

Pressemeddelelse: Kristian Jaquet, Formand Brydeklubben Thrott


af Michael Yde - 27.07.2015