Godkendt start på VM forberedelserne

VM 2014 i Usbekistan løber af stablen fra den 8. til den 14. september 2014. Forberedelserne til dette VM er naturligvis ikke lige startet. Da sæsonen sluttede sidste år i oktober, satte sportschefen og landstrænerne sig ned og kiggede frem mod næste års højdepunkt. Der blev lagt plan for den enkelte bryder allerede der, og megen træning og kamp siden da har været med fokus på VM i september.

Men forberedelserne spidser til, tiden frem til VM bliver præget af GP stævner og træningssamlinger.

Det internationale stævne Trophy Milone i Italien har de sidste år skudt denne fase i gang og i år var ingen undtagelse. Bortset fra Mark O. Madsen, vis VM forberedelse er lidt anderledes end resten af landsholdets, var de andre tre i kamp. Tobias Fonnesbek i 59 kg, Anders Ekström og Fredrik Bjerrehuus i 66 kg, blev vejet ind i fredags. Tobias sad over i første runde og skulle møde ITA i kvartfinalen.  I 66 kg brydes der alle mod alle. Fredrik skulle møde Julfalakyan fra Arm og Anders skulle møde italienske Cascavilla i første runde. Der var stævnestart kl.08.30 lørdag.


Fredrik i blåt

Fredrik kom forrygende fra start og vandt 12-3 over Julfalakyan fra ARM. Anders ligeledes dog i et mere tæt opgør med sejr på 5-4 over Cascavilla fra ITA.


Tobias i rødt

Tobias gjorde sine landsholdskollegaer kunsten efter med klar sejr i kvartfinalen på 8-0 på et løft og en mare. I semifinalen ventede endnu en italiener.
Fredrik fortsatte de gode takter i anden kamp med sikker sejr på 9-1 over Cascavilla.


Anders i rødt

Desværre for Anders så måtte han udgå med en skadet finger mod Julfalakyan i 2. periode efter fire minutters brydning ved stillingen 1-0 til Julfalakyan og to advarsler. Det krævede en tur på sygehuset og det frygtes at der kræves operation, da ledbåndet højst sandsynlig er revet over. Anders skal omkring egen læge mandag for nærmere undersøgelse.

Tobias fortsatte også de gode takter fra første kamp og vandt igen sikkert over ITA med 10-0. I finalen ventede Armeniens verdensklasse bryder Amoyan med flere internationale medaljer bag sig. Han var også en for stor mundfuld. Det blev et klart nederlag på 0-11 til Amoyan.


Landstræneren

Landstræner Szymon Kogut:
”Anders’ skade sætter naturligvis sit præg på stemningen i lejren, men ellers godkendt indsats og ganske pæne resultater i form af 3 medaljer ud af 3 brydere. Flot guldmedalje til Fredrik Bjerrehuus, sølv til Tobias Fonnesbek og bronze til Anders Ekström”.

Næste opgave er Stockholms GP næste weekend den 7. juni 2014.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 01.06.2014