Foromtale NM 2-4.5.2014 i Finland

Nordiske Mesterskaber 2.-4. maj 2014 i Turku, Finland

Fredag d.2. maj 2014 drager det danske team mod Turku, Finland for at kæmpe om at blive bedst i Norden. Sverige og Finland er de store brydenationer i Norden. De mønstrer de fleste deltagere. Men både Danmark Norge og Estland har brydere med, som kan tage medaljer og også nå helt til tops.

I ungdom har vi tre brydere med. 54 kg Kasper Ravn, BK Thrott, 58 kg Emil Pagh, Herning BK og i 63 kg August Ottesen, Heros Frederiksværk.
Kasper Ravn har vist gode takter længe og kan tage medalje. Emil Pagh er lige kommet sig ovenpå en længere skade, ingen tvivl om at havde han været skadesfri, så ville top 3 være muligt. August Ottesen er debutant og første års ungdom. August er ikke typen, der af den grund ryster på hånden. Han kan bryde uden nerver og være den farlige outsider.


Rajbek Bisultanov i blå

I junior har vi ligeledes tre brydere med. 74 kg Rajbek Bisultanov, Herning BK, 84 kg Mark Kjæp, BK Thor N og i 96 kg Mathias Bak, Thor Vejgaard.
Rajbek, som har gjort det godt internationalt, har en god chance for at komme i top 3 og på en god dag også at blive mester. Mark Kjæp er en farlig outsider i 84 kg, som er stærkt besat, her kan alt ske. Mathias bak er dobbelt Nordisk Mester i ungdom, nu er han med som første års junior. Det er noget helt andet! Men han kan bryde frit og drille de bedste.


Fredrik Bjerrehuus i blå

Senior udkæmpes som en holdturnering, hvor der også kåres en individuel mester. Landstræner Szymon Kogut har sat følgende hold: 59 kg Tobias Fonnesbek, BK Thrott, 66 kg Fredrik Bjerrehuus, Herning BK, 71 kg Anders Ekström, BK Thor N, 75 kg Frederik Ekström, BK Thor N, 80 kg Rajbek Bisultanov, Herning BK, 85 kg Mark Kjæp, BK Thor N og i 96 kg Mathias Bak, Thor Vejgaard.
Tobias og Fredrik Bjerrehuus stiller op i deres mesterskabs vægtklasse, så her forventer vi medalje, og på en god dag kan de gå hele vejen. Rutinerede Frederik Ekström blev mester sidste år, det skal blive spændende at se, om han kan gentage bedriften. Det er usikkert hvor stærkt besat seniorholdene er. Der stilles ikke nødvendigvis med de bedste seniorer. Nationerne bruger også mesterskabet til at give de bedste juniorer mere mesterskabserfaring.
Således var Mark O. Madsen udtaget, men grundet et presset internationalt program frem mod VM i september med samlinger og stævner, har landstræneren valgt, at Mark holder fri fra mesterskabet. I stedet får Mark Kjæp chancen.
Sportschef, Thor Hyllegaard holder også fri, i hvert fald fra brydning.
J Thor og Gry blev forældre til en pige i mandags den 28.4.2014 - Stort Tillykke.

Trænere: Håkan Nyblom & Szymon Kogut
Dommere: Erik Poulsen & Lütfü Atay
Officials: Palle Nielsen & Erik Nyblom

Derudover forlyder det, at der også vil være danske supporters på lægterne.

PROGRAM:
Fredag den 2. maj:
17.00-18.00 Lægekontrol (ungdom/junior)
18.00-18.30 Indvejning (ungdom/junior)

Lørdag den 3. maj:
09.00-14.00 Indledende/repechage kampe (ung/jun)
16.00-17.00 Lægekontrol/indvejning (senior)
17.30-20.00 Finaler (ung/jun)
Søndag den 4. maj
Holdkampene alle mod alle starter kl. 10.00 (senior)

Hjemme fra stuerne kan mesterskabet følges live HER


Værtsnationen er også vært for Nordisk møde mellem ledere og trænere fra de repektive lande. DB formand Palle Nielsen, næstformand Erik Nyblom, landstrænerne Szymon Kogut og Håkan Nyblom repræsenterer DK. Erik Nyblom agerer mødeleder og sekretær ved disse møder, hvor vi forsøger at finde fælles fodslag mht. stævner og samlinger, samt retningslinjer for afholdelse af NM. Ligeledes drøftes der fælles fodslag og tiltag i forhold til FILA det internationale brydeforbund. Den finske formand Jukka Rauhala, som sidder med i CELA Bureau (Europæisk brydeforbund) og i den Finske Olympiske Kommite, stiller op til FILA Bureauet ved den årlige Kongres, som afholdes i forbindelse med kommende VM i september i Uzbekistan. Der er enighed mellem de Nordiske lande, om at bakke op om Jukka og hjælpe med kampagnen. Dette er naturligt også på dagsordenen når vi mødes.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 01.05.2014