Velkommen til DM senior 2014 i Nykøbing Falster

Velkommen til DM senior 2014 i Nykøbing Falster

På lørdag den 12. april 2014 går det løs med danmarksmesterskaber i græsk-romersk brydning i Nykøbing Falster Hallen i Hal 3.
Som altid når BK Thor N er værter, kan vi forvente et godt mesterskab i en god kulisse.
Deltagerantallet er ikke prangende, men de bedste er på deltagerlisten, landsholdsbryderne og flere af ungdomslandsholdsbryderne tager kampen op. Derudover er der gamle kendinge som er gået i træningslokalet med målet lige at vise, at de ikke helt har glemt faget og gerne vil snuppe en medalje.
Det er første gang at DM brydes med nye vægtklasser og en mere af slagsen.I 59 kg er den tidligere landsholdsbryder Martin Lorenzen fra AIR med og er sat som favorit til DM titlen. I 66 kg må landsholdets Tobias Fonnesbek fra BK Thrott siges at være storfavorit. Det samme må siges om landsholdets Fredrik Bjerrehuus fra Herning, som stiller op i 71 kg.
Frederik Ekstrøm BK Thor N er favorit til at tilføje endnu et mesterskab til sin flotte liste af nationale mesterskaber i 75 kg. I 80 kg er det fremtidens mand Rajbek Bisultanov fra Herning, som er seedet etter foran BK Thor Ns rutinerede Andy Nielsen. Spændende opgør at se frem til.
Ungdommen vejer morgenluft i 85 kg, hvor ungdomslandsholdbryderne Marcus Frandsen fra Thor Vejgaard og lokale Mark Kjæp er seedet et og to, men mon ikke Christian Ørskov Hermod Horsens gerne vil stikke en kæp i deres hjul.
Samme situation gør sig gældende i 98 kg, hvor ungdomslandsholdets dobbelte nordiske mester, Mathias Bak fra Thor Vejgaard, byder tidligere landsholdsbryder Rune Nilsson BK Thor N op til kamp.
Jesper Klosterman fra BK Viking må tage favoritværdiheden på sig i 130 kg. Han er regerende dansk mester og i øvrigt med i sin egenskab af to pas og også norsk mester i år.
Det forventes at de to andre landsholdsbrydere Mark O. Madsen og Anders Ekstrøm begge fra BK Thor N også stiller op om end de ikke er forhåndstilmeldt.

Deltagerliste med seedning kan ses HER

Øvrige mesterskabs oplysninger kan ses HER

Uanset - så bliver der mulighed for at hilse på og hylde Mark O. Madsen for sin EM-bronze på lørdag.
Den nybagte EM-bronzevinder bliver hyldet for sin EM-medalje og flotte præstation ved søndagens europamesterskaber i brydning, der fandt sted i Vantaa i Finland.
Dette sker kl. 15.00, som samtidig bliver før DM-finalerne går i gang. Danmarks Brydeforbund, Brydeklubben Thor og en del andre vil ved denne lejlighed hylde Thorbryderen for sin flotte EM-medalje, som er den første af slagsen som seniorbryder.
Mark O. Madsen har tidligere vundet 3 VM sølv og 1 VM-bronze medalje i perioden fra 2005-2009.
Der er gratis adgang til DM-stævnet i Nykøbing F. Hallerne på lørdag.

Håber at se rigtig mange i Nykøbing Falster til en af året store begivenheder.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 10.04.2014