BK Thor N dominans ved DM senior 2014

Der var BK Thor N og så de andre ved årets DM, lørdag den 12. april 2014 i Nykøbing Falster Hallerne.
Deltagerantallet landede på 34, hvoraf de 15 var lokale helte. Og de lokale helte tog for sig af medaljerne med hele fem mesterskaber og tangerede dermed en gammel rekord, som Heros Frederiksværk er i besiddelse af. BK Thor blev selvsagt også sammenlagt bedste klub med 36 point mod 41 point, som resten af klubberne skrabede sammen. Det var også et DM hvor niveauforskellen i mange kampe var stor. Det blev til en del faldsejre og især sejre på teknisk fald - otte overskydende point.


BK Thors medaljetagere

I 59 kg blev det den tidligere landsholdsbryder Martin Lorenzen fra AIR, der tog titlen og dermed levede han op til favoritværdiheden. Peter Smith fra Herning var tæt på at overraske, men blev fanget og lagt i fald.
I 66 kg var landsholdets Tobias Fonnesbek fra BK Thrott storfavorit, indtil landsholdkollegaen Anders Ekström fra BK Thor N vejede sig ind i vægtklassen. Allerede i første runde fik vi så den moralske finale da man ikke laver om på seedningerne. Tobias havde dog marginalerne på sin side og sejrede i en tæt dyst og blev dermed mester efter yderligere to sejre.
Landsholdets Fredrik Bjerrehuus fra Herning blev mester i 71 kg uden problemer efter tre sejre.
Det samme blev Frederik Ekstrøm BK Thor N i 75 kg. Frederik tog sin ottende senior titel efter finalesejr over Frederik Lehmann fra Heros Frederiksværk.
I 80 kg måtte Rajbek Bisultanov fra Herning, som var seedet etter se at den nylige EM bronzevinder Mark O. Madsen veje sig ind. Rajbek gjorde en god figur i finalen mod Mark, men tabte på teknisk fald i anden periode. Det var Marks niende senior titel.
85 kg gav den ventede finale mellem ungdomslandsholdbryderne Marcus Frandsen fra Thor Vejgaard og lokale Mark Kjæp. Mark ville det dog anderledes end seedningen og sejrede ganske klart.
Ungdomslandsholdets dobbelte nordiske mester, Mathias Bak fra Thor Vejgaard, fik ikke som ventet Rune Nilsson BK Thor N som modstander i finalen. I stedet kom den mangedobbelte danske mester Niels Esbensen fra BK Thor N forbi. Man får sin sag for mod Niels, det gjorde Mathias også. Mathias kæmpede bravt men kunne ikke stille noget op mod Niels, som vandt sin ottende senior titel.
Jesper Klosterman fra BK Viking levede ikke op til favoritværdiheden i 130 kg. Den regerende danske mester kom uventet på hælene i kampen mod Nick Eliasen fra BK Thor N, som fik folk op af stolene i hal 3. Senere blev det også til nederlag til anden seedet Ronnie Wolthers fra BK Thor, som i stedet snuppede titlen efter fantastisk fight i alle sine kampe.

Se alle resultater HER KLUBPOINT

Mark O. Madsen blev hyldet og hædret af BK Thor N, støtteforeningen BK Thors venner, samt Danmarks Brydeforbund for sin EM-bronze forrige lørdag. Også trænerteamet bag Mark, Szymon Kogut, Håkan Nyblom og sportschef Thor Hyllegaard, fik anerkendelse med på vejen.

Der skal lyde en stor tak til brydeklubben Thor N for deres engagement og fornemme værtskab. Tak til alle de frivillige kræfter, der var med til at få DM til at lykkedes. Tak til alle deltagere, trænere, dommere og listeførere.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 13.04.2014