Ungarns Grand Pris 2014

Titelforsvar ved det ungarske grand prix 2014

Mark O. Madsen gjorde det igen, han fejede al modstand til side, afgav ikke et eneste point, gik helt til tops i 75 kg klassen, for andet år i træk ved det ungarske grand prix den 1.3.2014 i byen Szombathely.


Mark O som vinder

Mark kom godt fra start med sikker sejr på 8:0 på fald over Jakus Vojtech SVK. Anden kamp blev vundet ligeså sikkert, 8-0 på fald mod Martin Szabo fra Ungarn. I tredje kamp ventede Datunashvili fra GEO. Mark tabte til ham i OL kval finalen i Sofia 2012. Datunashvili er sølvvinder fra sidste års EM. Men i lørdags blev han altså kørt over, ramt af et frembrusende dansk tog, ladet med dynamit som eksploderede flere gange i løbet af kampen. Cifrene 10-0 taler sit eget sprog!


Mark i kamp

I semifinalen blev det til en 2:0 sejr over den svenske OL kandidat Robert Rosengren, og Mark var dermed klar til finalen mod den tredobbelte verdensmester i 66 kg Saeed Abdolvali fra Iran.
I en tæt kamp trak Mark det længste strå, vinder 2-0, iraneren fik 3 advarsler og dermed disket!

Mark, suveræn vinder af det ungarske grand prix, gentager succesen fra sidste år! Perfekt optakt til EM i Finland om en måneds tid og samtidig er Mark kvalificeret til Golden Grand Prix finalen i Baku, Aserbajdsjan sidst i juli måned hvor der er ganske pæne pengepræmier på spil set med brydeøjne.


Mark og trænerteamet
 

Resultatliste 75kg:

1. DEN, MADSEN Marko
2. IRI, ABDOLVALI Saeed
3. SRB, NEMES Viktor
3. GEO, DATUNASHVILI Zurabi
5. POL, PCZEPIORKA Piotr
5. SWE, RUSENGREN Robert
7. HUN, SZABO Martin
8. EGY, ELSALASEN Tarek
9. POL, KUTYNYCZ Arkadius
10. HUN, DR. KUN Renato
11. TUR, KUS Emrah
12. UKR, OLEKSENKO Ruslan
13. MDA, BESLEAGA Igor
14. LAT, VISNAKOVS A.
15. ITA, RUSSO Ciro
16. HUN, SZABO Laszlo
17. POL, WOLNY Mateus
18. SVK, JAKUS Vojtech
19. JPN, KANAKUBO Takehiro
20. UKR, SALIEV Osman

Resten af landsholdet var også i kamp. Anders Ekstrøm og Fredrik Bjerrehuus stillede op i 66 kg, som talte 26 brydere.
Anders Ekstrøm tabte 0:4 til Marius Thomesen fra NOR, den senere bronzevinder. Anders gjorde en god figur, fik kørt Marius passiv, men altså ikke nok til videre avancement i turneringen.


Anders Ekstrøm i rødt

Fredrik Bjerrehuus kom bedre fra start med sejr på 4:0 over Mark Täth fra Ungarn!
I anden kamp var Fredrik foran med 2:0 mod Stefanek fra SRB, men blev desværre stoppet i rulning og tabte på fald.
Stefanek fra SRB vandt let semifinalen og senere finalen! Så Fredrik kom derfor ind i turneringen igen!
I
repechage kampen ventede den forsvarende olympiske mester i 60 kg Noorizi fra Iran. Et flot løft fra parterre med efterfølgende kast til 4. point var lige akkurat ikke nok til sejr. Noorizi vandt 5:4.


Fredrik Bjerrehuus i blåt 

Tobias Fonnesbek stillede op i 59 kg hvor der var 21 brydere til start. Tobias havde ikke en af sine bedste dage. Tabte på fald til JPN. Japaneren kom ikke i finalen, så ingen videre avancement i turneringen for Tobias.


Tobias Fonnesbek i rødt

Der blev lige nogle dage fri i hjemmelige omgivelser inden turen i går den 6. marts, gik videre til 10 dages international samling i den polske by Wisla. Med sig har landsholdsbryderne landstrænerne Szymon Kogut og Håkan Nyblom. EM forberedelserne spidser til, kampformen skal pudses af.
Alt godt til hele teamet.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 07.03.2014