Titelforsvar til Austrian Open 2014

Titelforsvar i Østrig

Stortalentet i dansk brydning med tjetjenske rødder, Rajbek Bisultanov fra Herning, gik for andet år i træk til tops ved det internationale juniorstævne Austrian Open i byen Götzis. Fem kampe, fem sejre i 74 kg klassen, de fleste ganske overbevisende.Den første kamp var den tætteste. Rajbek vinder 2-1 over USA. De næste indledende kampe blev vundet med 8-0 fald over FRA og 11-1 over SVK. I semifinalen lød sejren på 8-0 fald over SVK.  I finalen ventede en franskmand. Heller ikke her havde Rajbek tænkt sig at vige en tomme. Rajbek forsvarede sin titel med stil, og vandt 9-1 over franskmanden. ”Godt gået”!

Det blev til endnu en medalje, da Mathias Bak fra Thor Vejgaard blev nummer tre i 96 kg klassen.Mathias kom dog ikke så godt fra start, tabte de to første kamp 0-5 til CZE og 0-5 fald til SVK. Men viser moral og kommer stærkt igen med overbevisende sejre i de to sidste kampe med 12-3 over FRA og 8-0 fald over USA og bliver dermed nr.3. ”Godt gået”!

Mikkel Lassen fra Heros Frederiksværk kom rigtig godt fra start i 55 kg og vandt de to første kampe med 5-2 over CZE og 16-6 over SRB. Mikkel flækkede desværre et øjenbryn og var ikke i stand til at forsætte. Det blev til de 2 sejrer for Mikkel og en placering som nr. 4, da han ikke kunne bryde semifinalen og bronze eller finale kamp. ”Ærgerligt”!

Der var 80 brydere tilmeldt fra 10 nationer, fordelt på 8 vægtklasser. Flere af ungdomsbryderne kom til kort på styrken, førsteårs junior var også lidt for klejne endnu. Men der blev høstet værdifulde erfaringer.

Kasper Ravn 55 kg fra BK Thrott Aabyhøj tabte to kampe, 0-8 til FRA og 4-5 fald til SRB.
Emil Pagh 55 kg fra Herning tabte to kampe, 7-11 til SUI og 0-8 til SVK.
Oliver Krüger 60 kg fra BK Thrott Aabyhøj tabte to kampe, 0-6 til USA og 1-9 til FRA.
Marcus Frandsen fra Thor Vejgaard, tabte to kampe, 0-10 til FIN og 2-4 fald til SUI.Eliteansvarlig Thor Hyllegaard agerede cheftræner og blev assistereret af John Vestergaard, venligst udlånt af Herning BK. ”Tak for hjælpen John”.
FILA dommer Peter Rafn var dansk dommerrepræsentant.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 10.03.2014