Wrestling Fight Night 14

WRESTLING FIGHT NIGHT

BK Thrott havde i forbindelse med Aarhus Open besluttet sig for at promovere brydesporten på en ny og anderledes måde. BK Thrott introducerede Wrestling Fight Night – en ”mini turnering” med fire brydere, der alle møder hinanden. Trækplasteret var selvsagt den lokale helt; Tobias Fonnesbek.Styrmanden, Esben Fonnesbek havde inviteret internationale modstandere til Åbyhallen; Deniz Menekse fra Tyskland, Michal Kosla fra Polen og Artur Mkrtchyan fra Armenien.

Fight Night 14 blev brydet efter almindelige regler, men vinderen af denne ”mini turnering” var den bryder, der scorede flest point og ikke den, der vandt flest kampe. Det skulle vise sig, at det blev en meget spændende måde at afgøre placeringerne på.

1. runde
Tobias – Deniz: 3-2
Artur – Michal; 7-0

2. runde
Tobias – Michal; 9-0
Artur – Deniz; 8-2Tredje og sidste runde blev helt afgørende for de endelige placeringer. Den første kamp stod mellem Deniz Menekse og Michal Kosla. Her var tyskeren bedre med pointene 8-0 og dermed kom han op på 12 point sammenlagt.
Før den sidste kamp havde Tobias scoret 12 point og Artur havde 15. Tobias skulle således score fire point mere end armeneren for at vinde sammenlagt.
Den sidste kamp blev mere dramatisk end køn, da Mkrtchyan fik tre advarsler og dermed blev diskvalificeret. Dermed endte kampen 8-0 til Tobias, der således blev samlet vinder af Fight Night 14.Denne type arrangementer er vejen frem for en vores sport – tror jeg. Åbyhallen var ganske godt fyldt med tilskuere, men med erfaringerne fra i år og nogle justeringer hist og her, kan det forhåbentligt trække flere tilskuere til – også udenfor brydemiljøet.FILA delegaten, Pertti Vehviläinen var særdeles begejstret og ville sørge for, at formanden for FILA, Nenad Lalovic ville få en kopi af rapporten fra arrangementet, hvor Fight Night får masser af roser, selvom det egentligt ikke var en del af Aarhus Open.

En person der også var meget glad, var aftenens speaker, forbundsformanden Palle Nielsen, der nød sit hverv og var helt i sit es, både når bryderne skulle præsenteres og publikum skulle heppe på bryderne.

Lad os håbe vi får et endnu mere spændende Fight Night 15.

Erik Nyblom


af Else Kilgod - 10.02.2014