Thor Masters 2014 med stjernetrænertræf

FILA stævnet "Thor-Masters”, der blev afviklet lørdag den 1. feb. i Nykøbing Falster hallen, blev med danske brydeøjne en stor succes, da det lykkedes at hente hele 3 medaljer ved den stærkt besatte turnering, der havde 54 brydere til start. Det var brydere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Polen, Tyrkiet og Armenien, hvoraf det var landshold fra de 5 førstnævnte nationer.

For at et sådant stævne skal blive en succes, skal der bruges mange frivillige kræfter og dem har de i BK Thor. Formand for klubben Søren Hyllegaard og træner Thor Hyllegaard trækker et stort læs, men får også en fantastisk opbakning.


De frivillige, tak til alle!

Den går heller ikke uden dommere og listeførere. Også stor tak til jer!


FILA dommere!

Selvom Turneringen ikke helt nåede de højder, som man havde i 2012 og 2013, hvor de helt store brydelandshold fra Rusland og Armenien deltog, så nåede årets udgave alligevel op på et højt sportsligt niveau, og turneringen må lige bortset fra de to år betegnes som en af de stærkest besatte Thor-Masters.

Stærkt besat var turnering også på trænersiden. Det gav anledning til at markere og hædre fem trænere med stor international erfaring og medaljer fra EM, VM og OL.

Vores egen Håkan Nyblom, ungdomslandstræner og assisterende træner for seniorlandsholdet med EM bronze 2008 og VM bronze i 2009.
Jimmy Samuelsson, Sverige, træner for Huddinge, VM guld i 2002.
Jimmy Lidberg, Sverige, landstræner i Norge, EM bronze 2006 og 2009, EM sølv 2005 og 2007, VM sølv 2009, 2010 og 2011. OL bronze 2012
Marko Yli-Hannuksela, Finland, assisterende landstræner for Finland, EM bronze 1995 og 2002, VM bronze 2005, VM sølv 2006, VM guld 1997, OL bronze 2000 og OL sølv 2004.
Maik Bullmann, Tyskland, ungdomslandstræner for Tyskland, EM sølv 1989, 1995 og 1996, EM guld 1992, VM sølv 1993, VM guld 1989 og 1991, OL bronze 1996 og OL guld i 1992.
Tidligere fantastiske brydere, som giver tilbage til brydesporten!


Fra venstre, Maik Bullman, Jimmy Lidberg, Marko Yli-Hannuksela, Jimmy Samuelsson og Håkan Nyblom.

Det blev til en stor dansk succes da det blev til 2 guldmedaljer og 1 sølvmedalje. Det var ikke uventet Mark O. Madsen, der sørgede for dansk guld, da han meget suverænt vandt 80 kg klassen efter 3 sejre over 2 finske og 1 svensk bryder. For Mark O. Madsen var det en dag på kontoret, men også en dag, hvor der blev lejlighed til at se flotte løft og kast fra sidste års VM-5´er. Mark vandt alle sine 3 kampe på teknisk fald, hvilket betyder, at kampen stoppes når den ene bryder har 8 point mere end modstanderen. Der blev ikke scoret point på Mark O. Madsen i dette års udgave af Thor-Masters!


Mark O Madsen

I 66 kg klassen blev det overraskende til en ren dansk finale mellem landsholdsbryderne Anders Ekstrøm og Fredrik Bjerrehuus. Fredrik som var stævnets helt store lyspunkt set med danske brydeøjne var stærkest på dagen og sejrede med 9-0. I 2013 var ikke Fredriks bryde år, dels ude med skader og studiet fyldte også en del. Så det var dejligt igen at se ham folde sig ud. Blandt andet besejrede han Norges helt store brydeprofil Stig Andre Berge klart. Fredrik Bjerrehuus blev velfortjent kåret til turneringens bedste bryder.


Fredrik Bjerrehuus

Sidste landsholdsbryder Tobias Fonnesbek var i kamp om bronze, men måtte trække sig grundet øjenskade. De resterene danske brydere blev ikke placeret.


Tobias Fonnesbek

Dermed sikrede Team Denmark, en meget fornem 2. plads i holdkonkurrencen, kun overgået af Team Finland. Team Norge endte på 3. pladsen.
 


Anders Ekstrøm

Arrangementsmæssigt blev det igen en stor succes for arrangøren BK Thor N, der kunne glæde sig over godt 600 tilskuere til finalestævnet lørdag eftermiddag, hvor BK Thors formand Søren Hyllegaard Pedersen var toastmaster, og sørgede for at det igen blev et brag af et finalestævne
 


Søren Hyllegaard


Dansepigerne

Flere af deltagerne deltager i de efterfølgende 5 dage i træningslejr også i Nykøbing Falster hallen. 


Trænere

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 06.02.2014