Fra Åbyhøj Cup til Aarhus Open

Fra Åbyhøj Cup til Aarhus Open

Der var engang et brydestævne, der hed Åbyhøj Cup, det var "Danmarks hyggeligste brydestævne". En inkarneret gruppe ville dog mere i 2007 - Åbyhøj Cup fik vokseværk og blev for stor til Åbyhøj.
Dermed var Aarhus Open født og derfra tog det fart.
For den inkarnerede gruppe, for BK Thrott, er det lidt af et eventyr!
Weekendens Aarhus Open var den syvende i rækken og andet år som internationalt FILA stævne og med deltagelse fra 12 nationer. Danmark, Norge, Sverige, Polen, Estland, Ukraine, Tjekkiet, Belgien, Tunesien, Rumænien og Armenien. 
Særligt gjorde det indtryk, at to nordafrikanske lande tog turen til det kolde nord.


Den inkarnerede gruppe: i midten, Esben Fonnesbek, flankeret af Kristian Jaquet, Formand for BK Thrott Flemming Simonsen og unge Jaquet, Tim. Til venstre med ryggen til, Lonnie Busk som nok sætter dagsordenen!

I år blev lørdag aften krydret med Wrestling Fight Night, med fire seniorbrydere, hvor den ene var landsholdbryderen og den lokale helt, Tobias Fonnesbek som trækplaster. Et fantastisk tiltag som vagte stor begejstring hos publikum og hos FILA delegaten Pertti Vehviläinen. Sidst nævnte var også godt tilfreds med stævnet generelt!Et tiltag som brydesporten har brug for, et tiltag som kan trække andre til brydearrangementer, som ikke har direkte tilknytning til brydesporten. Os, der har tilknytning synes også godt om, det var et super godt tiltag, som gerne ses gentaget næste år. ”Se den separate nyhed som giver en mere detaljeret gengivelse af Wrestling Fight Night 14”.
Aarhus Open arrangørerne forsøgte sig også med Livestreaming. Net forbindelsen i hallen var ikke den bedste, hvilket gik udover kvaliteten, men det var muligt at se brydning hjemme i stuen og dermed god reklame for stævnet. Omkring 4000 klikkede ind. Ikke nødvendigvis 4000 forskellige, men ganske pænt alligevel!

Deltagerantallet var lavere i år, men niveauet var højt. Det er ikke nemt at få kvalitet og kvantitet til at følges ad, men med vedholdenhed overfor konceptet skal der med tiden nok komme endnu flere nationer.

De danske ungdomslandsholdsbrydere fik gode og svære kampe. Kun få gik helt til tops. Mikkel Lassen, Heros Frederiksværk vandt 54 kg ungdom.


Mikkel Lassen, Heros

Mathias Bak, Thor Vejgaard vandt 96 kg junior.


Mathias Bak Thor V sejrer over klubkammeraten Dennis Sabroe – Dommer i kampen, Thomas Nielsen DK

I ungdomsrækken var der medaljer til Kasper Ravn Thrott, Kevin Nielsen Thor N, Oliver Kruger Thrott, og Nicolaj Schrøder Kolding. I juniorrækken var der medaljer til Dennis Sabroe Thor V, Marcus Frandsen Thor V, Madis Naarits Thor N, Ali Mohammadi Herning, og Rajbek Bisultanov Herning.


Oliver Kruger Thrott puster ud efter sejr

Efterfølgende fra mandag til fredag fortsættes der med international træningssamling med flere af ungdom- og juniorbryderne, ledt af de danske landstrænere.

Nu hvor Aarhus Open 2014 og Wrestling Fight Night 14 er overstået, er det nogle trætte men stolte arrangører, som puster ud.
Turneringsleder Esben Fonnesbek: ”Det har været en fantastisk weekend, og vi glæder os allerede til at se endnu flere brydere næste år. Personligt har det været fantastisk, at se en ide vokse sig fra strøtanke i en brainstorm og på skrivebordet, til pludselig at blive ført ud i livet på helt fantastisk vis. Det har været nogle hektiske uger, men mon ikke vi har en ny ting i ærmet i 2015 - alt andet ville næsten være mærkeligt. Kæmpe tak til alle hjælpere, i er fantastiske. En helt særlig tak til mine medsammensvorne - særligt 
Tim Jaquet, der har knoklet og knoklet”

Også fra Danmarks Brydeforbund, skal der lyde en stor tak til alle i BK Thrott for et ganske særligt stævne!
Tak til FILA delegaten
, Pertti Vehviläinen, fra Finland. Bonus info om Pertti: Dommer ved de sidste seks Olympiske Lege, ganske imponerende!!!


Pertti til højre ved siden af Lütfü, vores Olympiske kategori dommer. Kaffeskænkende Erik Poulsen og yderligere to DK FILA dommere, Thomas Nielsen bagved Lütfü og ved siden af Thomas, Peter Rafn.

Tak
k til alle dommere og listeførere -  uden jer ingen stævne.

Ser frem til næste års udgave af Aarhus Open.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 14.02.2014