Bogen BRAT Brydesportens Aldersrelaterede Træningskoncept

Bogen BRAT – Brydesportens Aldersrelaterede Træningskoncept

Så oprandt dagen hvor, i hvert fald for nogen, den længe ventede bog, BRAT, om brydesportens ATK kom til verden. Tak til ATK udvalget bestående af Peter Jensen, Morten Ahlefeldt Hansen, Niels Hansen, Michael Yde og undertegnede. Tak til de to eksterne skribenter Louise Sonne Schjellerup og Annette Buhl. Tak til Erik Nyblom, Szymon Kogut og Thor Hyllegaard Pedersen for deres bidrag og inspiration til bogen. Særlig tak til æresmedlem i DB, Torben Lindby for bidrag, inspiration og indlevelse i bogen.Stor tak til Team Danmark for både økonomisk støtte og sparring undervejs.

ATK udvalget og DB’s bestyrelse, håber naturligvis, at der vil blive taget godt imod bogen, at den læses / anvendes og bliver den inspiration, til at blive en bedre træner, leder og forældre indenfor brydesporten vi håber på. At vi i Danmarks Brydeforbund tager skridtet fra hovedsageligt mesterlærer, til mere vidensbaseret lære. Vi har hårdt brug for at gøre noget anderledes end vi altid har gjort, hvis vi skal øge talentmassen, og hvis vi skal holde på flere, således at vores seniormasse øges.

Bogen er foreløbig trykt i 200 eksemplarer, og der vil naturligvis blive tildelt alle klubber et antal der passer.

Derudover kan den købes, prisen er ikke fastsat endnu.
Der er forfattet en folder / appetitvækker, som kan ses HER

Jeg kan afsløre at bogen udover forord, forfatter præsentation, indledning, baggrund, prolog og formål, har 12 kapitler.

1. Introduktion til BRAT
2. De biologiske udviklingstrin – træningsanbefalinger fra 3 til 21 år
3. Træningsplanlægning
4. Trænerrollen
5. Træningsmiljø
6. Talentudvikling
7. Bryderens sundhed
8. Om brydning
9. Træningsfysiologi
10. Sportspsykologi
11. Idrætspædagogik
12. Forældre i brydesporten

På bagsiden giver Mark O. Madsen bogen nogle ord/anbefalinger med på vejen.

Implementeringen er i gang. Der er kontakt til fire klubber, Herning, Thrott, Heros og Thor N, som har sagt ja til at være ”firstmoverklubber”. Der har lige været afholdt den første ATK camp i Nakskov med deltagelse af 50 brydere fra seks klubber. Der afholdes møde mellem de sjællandske klubber på onsdag, hvor der også vil være et oplæg fra repræsentanter fra ATK teamet / de ansvarlige for implementeringen.
ATK teamet består af eliteansvarlig Thor Hyllegaard, Landstræner Szymon Kogut, ungdomslandstræner Håkan Nyblom og to projektledere, Michael Yde og Palle Nielsen.
Der kommer en mere uddybende beretning om implementeringen. Den overordnede plan kan ses HER

”Små ændringer kan give en stor forandring”

Palle Nielsen 
 

 


af Else Kilgod - 18.02.2014