ATK Camp i Nakskov

ATK Camp i Nakskov.

Der var ca. 50 brydere fra seks klubber: Nakskov BK, Air Roskilde, AK Rolf, BK Thor, Hercules og svenske Limhamn, der var mødt op til camp i Nakskov i weekenden uge 7 2014.Med så mange børn i forskellige aldre og varierende tekniske færdigheder, blev træningen delt op i begyndere og øvede, der trænede i hver sin hal. Der var flest deltagere hos de øvede, der blev trænet af Thor Hyllegaard og Håkan Nyblom.

Programmet var følgende:

Et træningspas fredag eftermiddag
To træningspas lørdag samt et ”pas” med forskellige konkurrencer i diverse spil.
Søndag stod der også træning på programmet, men her fik bryderne også mulighed for at prøve at tage teknikmærkerne motorik og bronze. Dette dog uden at de blev registreret.Der blev selvsagt trænet en del brydning, men på lørdagens andet pas, blev der træning uden greb. Trænerne valgte at sætte fokus på koordination, motorik og kamplege for at vise, hvordan man også kan træne brydning uden at have fokus på greb. Nakskovs russiske træner Arsen stod for et af passene. Han er dygtig og vil afgjort gøre en forskel for klubben.Der blev også tid til et yderst godt møde med Nakskovs bestyrelse om lørdagen, hvor der blev snakket ATK og der blev givet udtryk, for de var parate til at prøve noget.

Efter weekendens vellykkede camp var det også tid til at evaluere. Her stod det ganske klart, at det ville være en fordel at differentiere disse camps, for at undgå alt for stor alders- og niveauforskelle. Det bliver en stor udfordring at tilpasse træningen, når klubberne deltager så bredt som de gør!
Der arbejdes på et justeret oplæg, der forhåbentligt kan præsenteres inden længe.Begge trænere var meget glade for arrangementet. Der var stor opbakning fra klubbernes side, hvilket giver endnu mere blod på tanden. Der skal også lyde en stor tak og ros til Nakskov for arrangementet.

Erik Nyblom


af Else Kilgod - 17.02.2014