2 flotte medaljer ved Polen Open 2013 Cadet

I denne weekend blev der afholdt Polen Open for Cadetter i byen Kostrzyn med deltagelse af brydere fra Danmark, Polen, Ukraine, Hviderusland, Tjekkiet og Litauen.

Den danske delegation der i weekenden drog til Polen bestod af landstræner Szymon Kogut, ungdomslandstræner Thor Hyllegaard og bryderne Kasper Ravn og Mikkel Lassen i 50 kg, Patrick Hyllegaard og Oliver Krüger i 54 kg, Mikkel Wind og Muhannad Al-Karwani i 63 kg, Frederik Lehmann i 69 kg samt Mathias Bak i 85 kg.

I 50 kg var Kasper Ravn og Mikkel Lassen tilmeldt sammen med 13 andre brydere. Mikkel Lassen vandt sine første 2 kampe mod hhv. polske Mikolaj Hinc og Dawid Koslowski. Mikkel tabte 3. rundekampen mod polske Klimek Bartlomiej, men var alligevel klar til bronzekampen. Her skulle Mikkel møde hviderusseren Maxim Voyshnis, men det blev desværre til et nederlag og Mikkel opnåede således en flot samlet 5. plads. Kasper Ravn tabte desværre til 2 polske modstandere og endte på en samlet 12. plads.

I 54 kg var der indvejet 14 brydere, heriblandt Patrick Hyllegaard og Oliver Krüger. Patrick vandt første kamp mod polske Rafal Nowak, men tabte desværre til Artem Flipchik i 3. runde.  Patrick var dog klar til bronzekampen mod Nikodem Rakowski som han vandt og dermed sikrede han sig en flot bronzemedalje.

Oliver Krüger tabte sin kamp i 1. runde mod polske Marcin Nykiel, men tog revanche og vandt de næstfølgende kampe mod hhv. Tomas Laurenc fra Tjekkiet og Michal Troczynski fra Polen. Det lykkedes dog ikke Oliver at nå frem til medaljekampene og endte på en samlet 7. plads.

I 63 kg var det største antal tilmeldte, nemlig hele 25 brydere. Her lagde Mikkel Wind flot ud og vandt de to første kampe mod Dawid Ostrowski og Rafal Fituch fra Polen. I 3. runde tabte Mikkel til hviderussiske Mark Medvedev, men vandt den følgende kamp mod Pawel Janek. I den næste kamp stod Mikkel overfor polske Szymon Gwiazda, som han desværre tabte til og endte dermed på en 7. plads. I samme vægtklasse kæmpede også Muhanned Al-Karwani som tabte første kamp mod Kamil Pizon fra Polen. Muhanned kom dog igen og formåede at sikre sig sejren i de næste to kampe mod tjekkiske Ondrej Hilgert og Jan Hrdý. Szymon Gwiazda var næste modstander, men det lykkedes desværre ikke for Muhanned at sikre sig sejren og det blev desværre ikke til en medalje i denne omgang.

I 69 kg var der i alt indvejet 18 brydere, heriblandt Frederik Lehmann, som i første kamp stod overfor Metel Radoslaw fra Polen, som Frederik vandt. En ukrainer var næste modstander til Frederik, men kampen endte dog ikke til Frederiks fordel, da ukraineren løb med sejren. Kampen i 3. runde blev et rent danskeropgør mod Rasmus Borre, som deltog med sin klub Heros i Polen. Her kunne Frederik gå fra kampen som sejrherre. Frederik tabte desværre den næste kamp mod tjekkiske Stanislav Berkovec, og endte dermed udenfor medaljerækken.

I 85 kg. skulle Mathias Bak kæmpe og der var i alt indvejet 11 brydere. Mathias leverede en pragtpræstation ved at sikre sig sejren i de første 3 kampe mod hhv. Marcel Kasperek, Rafal Krajewski og Oskar Czyzewski som alle var fra Polen. Mathias var med de 3 sikre sejre klar til finalen, som skulle stå mod Yahor Yaskavets fra Hviderusland. Trods en ihærdig indsats lykkedes det dog ikke Mathias at sikre sig en guldmedalje, men en flot medalje af sølv.

Danmarks Brydeforbund vil gerne benytte lejligheden til at takke trænerne Szymon Kogut og Thor Hyllegaard for en fantastisk indsats under den lange bustur til Polen tur/retur samt under stævnet.

Amir Lavasani


af Amir Lavasani - 07.04.2013