Flot Thor Masters 2013 afholdt

Brydeklubben Thor N. var lørdag den 26. januar 2013 værter for den 11. udgave af den store internationale brydeturnering "Thor Masters", der fandt sted i Nykøbing Falster Hallen.

Sidste år var et brydermæssigt højdepunkt for turneringen i Nykøbing Falster, da Rusland stillede op med de store stjerner, som forberedelse til sommerens OL i London. I år var der også deltagelse af en anden stor brydenation, nemlig Armenien. Derudover var der også deltagelse fra andre gode brydenationer, heriblandt Sverige, Norge, Frankrig, Finland, Tyskland og Østrig.

Danmark stillede selvfølgelig også til start med de bedste brydere fra seniorlandsholdet samt enkelte brydere fra Team 2020.

Den store publikumsskare i hallen var vidne til brydning i verdensklasse i samtlige vægtklasser og de mange fremmødte leverede også en flot lydmæssig kulisse, der understøttede brydningen på madrasserne.

I 55 kg var der i finalen lagt op til et tvillingeopgør, da Thomas og Anders Rønningen, Norge stod overfor hinanden. Denne gang trak Thomas Rønningen det længste strå, da han kunne gå fra kampen som guldvinder.

I 60 kg stod finalen ikke overraskende mellem den norske OL-deltager fra London Stig Andre Berge og finske Ville Pasanen. Det blev brag af en finale, hvor Stig Andre Berge vandt.

I 66 kg blev finalen et rent armensk opgør, da Sasun Ghambaryan og Tigran Torosyan stod overfor hinanden, hvor Sasun Ghambaryan ved sidste fløjt kunne erklæres som vinder.

I 74 kg fremviste Mark O. Madsen i sin første turnering i år en solid og kraftfuld brydepræstation. Vor danske bryder leverede igennem hele turneringen en magtdemonstration i 74 kg og sikrede sig i finalen mod finske Valtteri Moisio derved endnu en guldmedalje til den store og flotte samling.


Mark O Madsen, rød trikot

I 84 kg var finalen et svensk- armensk opgør mellem hhv. Jim Pettersson og bronze vinderen fra EM i 2011 Artur Shahinyan. Det blev et meget intenst opgør hvor Artur Shahinyan kunne erklæres som sejrsherre.

I 96 kg fik publikum sig en kæmpe oplevelse ved at skue en af vægtklassens bedste brydere i verden, europamesteren og OL bronzevinderen, armenske Artur Aleksanyan, som uden problemer besejrede sin landsmand Sargis Tononyan i finalen.

120 kg vandt Ronni Volthers fra Thor Nykøbing ved at besejre Palle Brink fra CIK.

Armenien blev suverænt det bedste hold med 3 guld, 2 sølv og 2 bronze og i alt 22 points. Norge endte på en 2. plads med 2 guld, 1 sølv og i alt 11 points. Finland tog 3. pladsen med 2 sølv og 2 bronze og ligeledes 11 points.

For de fleste af vore andre unge danske brydere var Thor Masters årets første turnering. Her viste de rigtigt gode takter og at de er på rette vej, på trods af at det ikke lykkedes dem at sikre sig en plads på medaljeskamlen.


Tobias Fonnesbek rød


Fredrik Bjerrehuus rød


Anders Ekstrøm rød


Trænerteamet

Her er top 3 resultater for hver vægtklasse:

55 kg:
    
1.      Thomas Rønningen - Norge
    
2.      Anders Rønningen  - Norge
    
3.      Fabian Schmitt – Tyskland

60 kg:
    
1.      Stig Andre Berge – Norge
    
2.      Ville Pasanen – Finland
    
3.      Erik Weiss – Tyskland

66 kg:
    
1.      Sasun Ghambaryan - Armenien
    
2.      Tigran Torosyan – Armenien
    
3.      Aram Julfalakyan  - Armenien

74 kg:
    
1.      Mark O. Madsen – Danmark
    
2.      Valtteri Moisio – Finland
    
3.      Henri Välimäki - Finland

84 kg:
    
1.      Artur Shahinyan – Armenien
    
2.      Jim Pettersson – IK Sparta / Sverige
    
3.      Maksim Manukyan – Armenien

96 kg:
    
1.      Artur Aleksanyan – Armenien
    
2.      Sagis Tonoyan – Armenien
    
3.      Timo Kallio – Finland

120 kg:
    
1.      Ronni Volthers – Thor N. / Danmark
    
2.      Palle Brink – CIK / Danmark
    
3.      Vahid Safi Mirazizi – Air / Danmark

Thor Masters er nu slut, men det danske landshold fortsætter i en uges træningssamling i Nykøbing med deltagelse af andre nationer.

Danmarks Brydeforbund vil gerne benytte lejligheden til at takke Thor Nykøbing for afholdelse af en fantastisk velorganiseret turnering.

Amir Lavasani


af Amir Lavasani - 27.01.2013