Sølv til Mark i Grand Prix FinaleFlot sølvmedalje til Mark O. Madsen ved Golden Grand Prix finale 2012

Den danske delegation bestående af Anders Ekstrøm i 60 kg, Mark O. Madsen i 74 kg og landstræner Szymon Kogut tog torsdag d. 21. september 2012 af sted til Baku i Aserbajdsjan for at deltage i Golden Grand Prix finalen.

Mark og Håkan formåede, som bekendt, at kvalificere sig til finalen i Baku ved det først afholdte Golden Grand Prix i Szombathely, Ungarn tidligere på året.

Turneringen havde en lidt trist opstart for de to danskere, da Anders Ekstrøm måtte trække sig fra turneringen pga. sygdom.

Mark O. Madsen i 74 kg klarede derimod indvejningen og trak nr. 4. I denne var der flest deltagere til start, nemlig 17 brydere. I 1/8 finalen skulle Mark møde Novak fra Tjekkiet, hvilket han klarede flot ved at vinde i to perioder, 2-1 og 2-0. I kvartfinalen stod Mark overfor en bryder fra værtsnationen, nemlig aserbajdsjanske Mursaliyev, og i denne kamp var der ikke meget at rafle om, da Mark igen vandt i to perioder, 3-1, 1-0. I semifinalen mødte Mark en gammel kending, Kikiniou fra Hviderusland. Her kunne Mark igen gå fra kampen som sejrherre efter at have vundet i 3 perioder 1-1, 1-0 og 1-0. Mark stod dernæst i finalen overfor sidste års vinder af Golden Grand Prix, nemlig ukrainske Pyshkov. Her blev det desværre til en smal sejr til ukraineren.


Mark O. Madsen i blå trikot

Hermed blev det til en flot sølvmedalje til Mark O. Madsen på sin fødselsdag. Samme sted hvor han i 2007 vandt en sin 3. VM medalje og en plads ved OL i Beijing i 2008.

Stort tillykke med fødselsdagen og sølvmedaljen.

Amir Lavasani


af Else Kilgod - 23.09.2012