Brydelejr Kif 2012

Måneskin og brydetræning i skoven.

Vejerguder og brydetrænere på samme lejr! Brydetræningsweekenden i Stenderup skoven, nærmere betegnet Mørkholt Naturstue havde vejerguderne med sig igen. Måneskin, kold vind og varme solskinstimer, gav udfordringer til brydetrænere.

Fredag aften blev der slået lejr, og efter fælles spisning, var der fri boldleg. Efter kl. 22 blev natløbet sat i gang, og de store brydere skulle agere ledere på holdene, hvor de fik afprøvet samarbejdsevner og -øvelser, Hjemmeværnet stod for flere af posterne, så førstehjælp og slørede soldater indgik i natløbet, som foregik i klart måneskin.

Lørdag morgen var der morgenløb, hvor flere af de små brydere ville prøve kræfter med den Lange tur, og flere nye brydere fra bl.a. Vamdrup overraskede med god fysik og viljestyrke. På grund af lidt kølig morgenvind, blev trænerne udfordret på alternative øvelser. Der var dog hurtigt aftræk på opgaven, og der blev afholdt stafet og cirkeltræning i skoven. Der blev også fundet en fynsk skovtrold bag en stor trærod.Efter frokost var vejret bedre, og den stod på brydetræning i det fri og på den medbragte brydemåtte, hvor der blev undervist i brydegreb og teknikker. Sideløbende blev der afholdt bryderelateret konditions- og styrketræning med relevante crossfit udstyr m.m.. Det var bemærkelsesværdigt hvor meget de små brydere var opmærksomme på at ville træne som de store brydere, dette både på brydemåtten og til styrketræningen, så for trænerne var der fokus på at holde det aldersrelateret. Der var ekstra focus på udstrækningen for de store brydere ift. at få led og muskler strækket ordentligt ud og syret af. Både inden aftensmaden og efter var der boldspil, frisbee og rundbold. Efter pandekager var der ikke mange der blev længe oppe, en af de yngre brydere havde spurgt om hvor længe man måtte værre oppe? ”lige så længe du vil” var svaret, nemt sagt, da man er træt om aftenen,  når der trænes i naturen
J

Søndag var der igen morgenløb, flere brydere var lidt stive i kroppen, men kom godt i gang. Inden morgenmaden var der traditionen tro udlevering af glemt tøj m.m. mod passende modydelser i form af armstrækninger. Det var således også til rimelig stor fornøjelse for bryderne, da 2 af de voksne trænere måtte afregne foran alle ved morgenbordet.

Derefter var brydningen i gang, først holdkonkurrencer, og dernæst individuelle udfordringer, hvor ”lille Lars med det store mandshjerte” udmærkede sig ved at udfordre en af de store brydere. Lars, der deltog i sommerens brydeskole, har efter sæsonstart gået ca. 3 uger, og var frisk og meldte sig på brydelejren. Flot og frisk af Lars der nok skal drive det vidt inden for brydning. Den gode stemning smittede af på andre, og således forlyder det, at Nicolai vist nok var oppe at kæmpe i noget, der lignede Sumo klassen, dette halv Japanske indslag er desværre ikke blevet foto dokumenteret, men Nicolai vandt stort. Energien til al træningen kom fra de forældre der ydede en stor indsats i køkkenet, uden ris pandekager, æbleflæsk, minifrikadeller og hjemmebag var det ikke gået. Stor tak til dem og de frivillige trænere.

Med brydelejeren er træningen for alvor i gang i Kif brydning. Næste gang Kif brydning er på tur, er det til Alsia cup den 6. oktober i Sønderborg. Se mere på kifbrydning.dk

Christian Husted
Kif Brydning


af Else Kilgod - 03.09.2012