OL test Trofeo Milone 2 juni 2012

Trofeo Milone havde i år Sassari på Sardinien som værtsby. Byen viste sig fra sin gode side, som fremragende værter og holdt et stævne i en behagelig atmosfære og et dejligt klima. Store nationer som Armenien, Cuba og Korea havde valgt dette stævne til deres OL forberedelser. I 96 kg viste Karam Garber fra Egypten flaget, han var i starten af 0´erne totalt dominerende i sin vægtklasse bl.a. Olympisk mester i 96 kg i 2004 og var blandt de allerstørste stjerner i brydesporten nogensinde. I Trofeo Milone blev han nr. 2 efter italiens Diagore, der ligesom Garber er kvalificeret til OL. En kuriositet er, at Garber er kvalificeret i 84 kg til OL.

Håkan Nybloms OL form blev testet mod noget tungere modstandere i 60 + 2 kg. Vægtklassen blev noget overraskende domineret af brydere fra Venezuela:

1  Liendo Luis Ygnacio VEN
2. Rodriguez Raiber José VEN
3. Baez Luis Antonio VEN
3. Håkan Nyblom DEN

Håkan vandt i første runde over Lorenzo Gentile fra Italien, hvorefter det blev til at nederlag i anden runde til Rodriguez fra Venezuela. Kampen om 3. pladsen stod mod en yderst kompetent bryder fra Monaco, hvor ingen af bryderne lykkedes med  at score point, derfor blev kampen afgjort i parterre og med Håkan som vinder i 3 perioder. Alle Håkans kampe blev først afgjort i 3. periode. Håkan skulle bruge stævnet til at få afprøvet et løft. Løftet har fungeret under træning, men i kamp mod lange modstandere viste det sig, at løftet ikke er anvendeligt. Til gengæld har Håkan en fysik der sætter ham i stand til at sætte pres i stående og modstå pres fra noget større modstandere. Alt i alt fik landstræneren og Håkan de svar de behøvede for at arbejde videre frem mod næste teststævne Pytlasinski den 23. juni 2012. Indtil da har Mark O og Håkan samling på hjemmebane med tyrkiske sparringspartnere inden de søndag den 10. juni 2012 rejser til en uges international samling i Spala Polen.

Frank L


af Else Kilgod - 03.06.2012