Ahmed på madrassen i Zagreb ved junior EM


Lørdag den 23. juni 2012 var det Ahmeds tur til at repræsentere de danske farver ved junior EM i Zagreb i 74 kg klassen.

Indvejningen fredag klarede Ahmed uden problemer og var dermed sammen med de 28 andre indvejede klar til kamp. I første kamp skulle Ahmed møde israelske Vladysav Burdeyny. Her havde modstanderen intet at skulle have sagt og Ahmed kunne gå derfra som en overbevisende sejrsherre med resultatet 4-0 og 1-0. Dernæst stod Ahmed overfor den stærke bryder Shamil Ertuganov fra Aserbajdsjan i en kamp som Ahmed desværre taber 0-1, 0-5. Da den aserbajdsjanske bryder ikke formåede at slå russeren Islam Charaev i semifinalen betød dette et trist farvel til Ahmed.


Hallen i Zagreb

Den russiske bryder Islam Charaev vandt guld i flot stil ved at slå Kazbek Kilou fra Hviderusland 3-0, 1-0. Den ene bronzekamp stod mellem Dogan Goktas fra Tyrkiet og Shamil Ertuganov fra Aserbajdsjan. Det var Ahmeds overmand fra Aserbajdsjan som vandt bronze med cifrene 2-0, 0-6, 0-1. Den anden bronzemedalje gik til Arkadiusz Kulynycz fra Polen som slog Pascal Eisele fra Tyskland.

Hermed er det slut for denne gang ved dette EM for juniorer i Zagreb. Danmarks Brydeforbund vil gerne takke bryderne og trænerne Henrik Stuhr og Thor Hyllegaard for indsatsen.

Amir Lavasani


af Amir Lavasani - 23.06.2012