Samling i Ukraine

Holdet har nu trænet i Ukraine i en uge og bliver der til og med søndag.

Der er godt 130 brydere til denne hårde samling, hvilket har gjort at træningen bliver delt, således at bryderne fra 55 til 66 kg træner for sig og bryderne i 74 kg og opefter træner for sig. Ud over enkelte pas med enten løb eller styrketræning, er programmet meget præget af kamptræning. Et træningspas (stående) kan se sådan ud; 4 kampe a’ 6 minutter, med indlagt parterre efter hver kamp.
Et pas med fokus på parterre, består typisk af kampe i parterre; 5 kampe 2+2 minutter, 3 kampe 1+1 minut og endelig 4 kampe 30+30 sekunder. 

Landstræneren, Szymon Kogut fortæller at; ud over brydningen er alt andet tæt på en katastrofe – ikke noget, eller meget ustabilt internet (derfor ingen billeder) og kun russiske programmer i fjernsynet.
Topformen er ved at indfinde sig hos bryderene og det er trods alt det vigtigste.

Det er for øvrigt stadig lidt ”Bigbrother is watching” over Ukraine. Da holdet var på vej fra lufthavnen til sportcenteret, hvor de bor og træner, blev de stoppet af den lokale milits. Klokken var lidt over 23 og de blev ”tilbageholdt” godt 45 minutter, inden de fik lov til at køre videre – det viste sig at man ikke måtte køre efter kl. 22 uden at først have meldt det til myndighederne.


af Erik Nyblom - 29.03.2012