EM 2012 i Serbien

EM starter tirsdag d. 6. marts og afholdes i Beograd i Serbien. Danmark stiller op med 3 brydere, nemlig Fredrik Bjerrehuus, Herning BK i 66 kg., Fredrik Ekstrøm, BK Thor i 74 kg. samt Christian Roed, AK Frem i 84 kg.

Efter FILAs nye kvalifikationsprocedure er EM ikke kvalificerende til det kommende OL. Dog har mesterskabet en betydning, fordi man til EM skal stille med samme antal brydere, som man vil stille med til den europæiske OL kvalifikationsturnering i Sofia, Bulgarien i april.

Dette betyder dog ikke, at vi skal snydes for brydning af høj kvalitet, da mange brydere i verdensklasse deltager ved EM alligevel. Brydere som allerede er kvalificeret til OL, bruger dette mesterskab som forberedelse til OL. Dette gælder eksempelvis den regerende verdensmester Roman Vlasov i 74 kg, som også deltog i Thor Masters.
Andre vælger at spare deres bedste brydere, ligesom vores egen Mark O. Madsen til den kommende OL kvalifikationsturnering i Sofia.
Den legendariske bryder fra Armenien, Roman Amoyan i 55 kg., vælger til gengæld at bruge mesterskabet som en sidste test frem til OL kvalifikationsturneringen. Vi kan derfor se frem til en rigtig spændende turnering.

Der er indvejning for alle 3 danske brydere på lørdag den 10. marts og kamp dagen efter.

Der vil løbende være opdateringer på DBs hjemmeside, Facebook samt SMS-service.

 

Amir Lavasani


af Amir Lavasani - 05.03.2012