Brydeklub og MMA under samme tag i Kolding

Rapport fra et bestyrelses medlem eller et læserbrev fra en bryder far!

DB og Grappling; I september 2011 blev det vedtaget at tage Grappling ind under DB, vistnok på opfordring fra FILA. Nu er der så DM i Grappling, men hvad er der sket i mellemtiden? Er der lagt op til noget i DB regi?  Og hvad sker der i klubberne omkring dette? Den geografiske placering af stævnet ift. hovedparten af idrætsudøverne inden for Grappling?

Hvis DB skal tages alvorligt i den allerede eksisterende Grappling verden, skal vi være en aktiv aktør på banen, ellers bliver vi overhalet af andre interesse grupper, jeg tror at andre kampsports grupper har åbnet øjnene for MMA (thai og Kick, Bokseklubber, Kick boksning og karate o.s.v) og der er ingen MMA uden Grappling. Brydning bør kunne tage Grappling disciplinen til sig.

Nogle få brydeklubber har arrangeret sig i MMA, andre brydeklubber deler lokaler med MMA klubber. Fakta er, at man i dag kan træne MMA flere steder og i flere byer i Danmark, end man kan træne brydning i brydeklubber, nogle byer endda med mere end et MMA tilbud i Byen. Samtidigt kan det siges, at dette herhjemme stort set er sket på ét årti, og jeg har læst at MMA/UFC er den hurtigst voksende sportsgren i USA.

KIF brydning er gået ind i arbejdet med at etablere Grappling i brydeklubben. Dette er ikke gjort uden sværd slag, ej heller gjort med venstre hånd. Først prøvede vi med MWA, Mix wrestling art, hvor vi ville tilbyde Græsk Romersk, Fristil og Grappling. Her lykkedes det at etablere 10-12 mand, og så dykkede det til 2-4 stykker, før det ligesom døde hen igen. Tilbuddet indeholdt ligesom ikke nok ift. hvad de unge mænd efterspurgte, vi havde ellers markedsført det med plakater og postkort ved alt fra bager og pizza restauranter, til cafeer, biocenter - og i flere byer. Nu kunne vi så give op, men nej, nu ligger det ikke til KIF brydeklubben at give op, vi har en bestyrelse og organisation, der arbejder meget professionelt, synes vi selv
J
. Så med opbakning fra bestyrelsen indgik vi et samarbejde med Kolding Kick boksning og startede www.kolding-mma.dk op.
Vi har lavet det som en klub i klubben, der skal indordne sig under brydeklubbens paragraffer, men køre egen kontingent og forretningsorden. Vi havde så også kompetencerne i klubben på Grappling, via vores polske instruktører, til gengæld ikke på den stående del, hvorfor vi har indgået samarbejdet med Kolding kick boksning. Så skulle man tro det er MMA, men nej det er det ikke, vi er i et fortsat udviklings forløb, hvor vi er blevet mødt med stor velvilje fra den etablerede MMA verden i Danmark. Vi kan tage imod nybegyndere, men mangler så nogle kompetencer på at træne direkte MMA, hvilket vi er i gang med at løse på følgende måde, vi får en MMA instruktør på hver anden fredag, har egen hjælpetræner, der selv stiller op til MMA og har trænet det før, der kommer forsat flere erfarne MMA folk til klubben, og vores håb er, at vi så pludseligt står med en fast MMA instruktør! Samtidig ser vi efter, hvem vi skal satse på at sende til Sverige til MMA og Grappling instruktør kursus via Shooters MMA.

Nu vil man som læser måske tænke, KIF-brydning vil være MMA klub, nej det vil vi ikke, men vi tør godt indgå i arbejdet for at kunne tilbyde Grappling, når vi i dag ser på vores MWA hold, der nu er en del af MMA tilbuddet, så træner imellem 10 og 24 mand. KIF brydning har satset på Grappling, fordi det kan indgå i pakken omkring rekruttering og fastholdelse, samt træningsmiljøet der er med til at understøtte talentudviklingen. Når vi kommer til at fastholde de store brydere, har de unge nogle at se op til. Man kan sige, drømme miljøet kunne godt være, at man kan starte i klubben som 7 årig, og stadig kunne motionstræne som 47 årig!
J

Vi har mødt stor velvilje fra den etablerede Grappling/MMA i Danmark, vi har afholdt vort første interne seminar, med Sune fra Fight Craft, her havde vi samtidig besøg fra Sønderborg MMA. Vi blev hurtigt inviteret til at komme til Grappling stævne i Odense via Mads fra Fight Gym i Odense. Grappling stævnet hørte ind under Dansk Grappling Liga. Se mere på  www.grapplingliga.dk

Den 10/3 tog Sjælland hul på årets første runde i Dansk Grappling Liga, med hele 124 deltagere og den 17/3 var på Fyn for første gang, og der var imponerende 79 tilmeldte.  Alle grupperne er på plads i vægtklasserne, hvor der er lidt større spænd i kg end vi kender fra brydningen, samt med 3 niveauer; begynder, øvet og ekspert. Og når man tager et kig ned over deltagerlisten, er der op til flere velkendte navne fra dansk MMA. Vi kan b.la. nævne Simon Carlsen, David Rosmon, Morten Djursaa, Iwo Belak, Morten Skov og Frank Liu. Der var endda presse dækning i og med Fightfan.dk kiggede forbi med et kamera eller to, for de ville også gerne støtte op om stævnet, selv om det måske var noget mindre sat op end f.eks Royal Arena MMA stævnet, der blev vist på tv2 sport. Man kunne se dansk grappling på højt niveau, og så kostede det kun en flad 50'er. Kolding MMA tog til Grappling stævnet i Odense med 3 mand. Der var en klub der var repræsenteret med 15 mand og der var som sagt 79 tilmeldte til stævnet. Fra Kolding MMA s side kan vi sige at Møller drengene kæmpede bravt, viste høj smertetærskel, men måtte se sig slået af mere erfarne grapplere. Hamuza viste stor klasse og vandt 5 ud af 6 kampe, den ene uafgjort, og vandt dermed sin vægt klasse. Hver kamp varede 4 minutter, og blev afgjort på submission, tap out eller ved dommer afgørelse. Vi har lang vej endnu, men vi kan efter 3 måneders arbejde være stolte og sige, vi er godt på vej!Måske var MMA verden i Danmark en tilgang til at kunne sikre fastholdelse og ekspansion af brydning i Danmark. AT DB af den vej kunne være med til at etablere nye brydeklubber i byer, vi ikke er repræsenteret i, men det vil kræve, vi er med på banen med uddannelse af Grappling instruktører, er på med deltagelse i stævner som eksisterer, samt selv sætter Grappling stævner op. Brydning er ikke den eneste kampsport der har krise, se lige dette link;
http://www.tvsyd.dk/artikel/144252:Stort-amatoer-boksestaevne-i-Kolding

Det er en stor opgave for DB og Klubberne at gå fra afvikling til udvikling, at vi går ind i mere moderne markedsføring og samarbejde på tværs! At vi sætter krav til klubberne og hovedforeningen. At vi arbejder professionelt og erhvervs rettet. At vi tør udvikle brydning i Danmark, og spørge de unge brydere, hvad de vil og søger via en faglig antropologisk undersøgelse, dette kunne være i samarbejde med DIF!

Vi skal på banen nu!
Mvh
Christian Husted
Rekrutterings og Event chef for Kif Brydning
Koordinator Kolding-MMA
Og far til 3 bryder drenge!


af Else Kilgod - 18.03.2012