Vellykket Hermod Horsens Camp

Med fælles hjælp, vilje og passion er det ingen sag at afholde en camp.
Og så er rammerne på Langagerskolen i Lund, lidt uden for Horsens super gode.
Masser af klasselokaler i forskellige størrelser med tilhørende fællesareal og et stort fælles areal med åben køkken, hvor alle kan samles til spisning. Og hallen har man lige ved siden af.Glædeligt at vi igen igen fik mulighed for at bruge stedet.
Det benyttede 50 brydere og 20 ledere, fra otte klubber sig af sig af, fra fredag aften til søndag middag.
Programmet for weekenden har været rimelig fast i de fem år, campen er blevet afholdt, men med plads til justeringer.
Lederne enedes om at fokuserer på motorik, bronze, sølv og guldmærkerne og indrette træningen efter dette.Det var fantastisk at se den motivation og det engagement, der opstod, om det udpluk af øvelser og greb, som mærkerne indeholder.
Under hele campen vistes øvelserne på storskærm, så de blev også diskuteret over maden.Video:
Motorikmærketbronzemærketsølvmærketguldmærket

Hæfterne:
Motorikmærket - bronzemærket - sølvmærket - guldmærket 

Det gav en gylden mulighed for at fremhæve vigtigheden i at træne mange forskellige ting, hvis man vil blive en god bryder.
Set med ATK (aldersrelateret trænings koncept) øjne, var det også fremragende. Der var noget til alle aldre og niveauer.
 
Om man bliver en god bryder ved at tage i svømmehal ved jeg ikke, men en tur i det fantastiske Horsens svømmebad er et must på denne camp, og noget der allerede snakkes om hjemmefra.
Udover at have det hamrende sjovt, så var der også flere der viste mod, og overskred deres grænser med spring fra treeren og femmeren.
Med en omgang træning og en tur i svømmebadet, skulle man tro at børnene var flade, men flere gik i hallen og spillede fodbold og efter aftensmaden var der et hold der ville prøve kræfter med bronzemærket, efter at have bestået motorikmærket om formiddagen.


 
Mike Pedersen, træner i Herning, havde ligeledes fået blod på tanden og mente at guldmærket lå til højrebenet.
Lige til højrebenet kan diskuteres, der blev svedt undervejs.
Med Allan Larsen, tidligere international dommer og bryder på højt niveau, nu formand og træner i Heros, som instruktør og overdommer, bestod han, men kom ikke sovende til guldmærket.
Så som den første klub i Danmark, har Herning en træner med guldmærket, tillykke.Vi kunne gøre mærkerne obligatoriske på kommende trænerkurser!

Resten af aftenen var rolig, med film på storskærm.

Søndag var der traditionen tro brydekampe fra alle verdenshjørner. Nemt organiseret og afviklet via holdkampe.
Alle fik en sumokamp, en fristilskamp og en græsk-romersk kamp.Campen afsluttedes med frokost, uddeling af mærker og en mindemedalje til alle.

Vi stillede urene en time tilbage, uddelte highfives og kørte hjem.

Stor tak til trænere, ledere og forældre for hjælpen under vejs. For at være fleksibel og med til at skabe en god og afslappende atmosfære, hvor det vigtigste var at børnene havde det sjovt, uden at de splittede det hele ad.

Vi prøver allerede nu at booke det hele til samme tid næste år og minder om at, Frederiksberg Motorik og Atletklub afholder en lignende camp i Frederiksberg hallerne, 24-26. maj 2013, som kan bruges til sæsonafslutning for målgruppen.

Palle Nielsen


af Palle Nielsen - 30.10.2012