Thor Masters slog alle rekorder

Brydeklubben Thors - "Thor-Masters" slog alle rekorder .
- BK Thors Mark O. Madsen tabte tæt finale til den russiske verdensmester

For Brydeklubben Thor blev den 10. udgave af klubbens store internationale brydeturnering "Thor-Masters" en kæmpe succes, og jubilæet blev markeret med et stævne, der på rigtig mange måder slog alle tidligere rekorder.

For første gang i turneringens historie, var "Thor-Masters" på det internationale brydeforbund FILA´s stævnekalender, hvilket var stærkt medvirkende til at 77 brydere fra 9 nationer var til start. Det er det største deltagerantal nogensinde ved Thor-Masters.

De deltagende brydere var fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, USA, Polen, Hviderusland og Rusland - og de mange brydere fik også for øje, at der kunne komme mange tilskuere til et dansk brydestævne - for her slog Thor-Masters uden sammenligning alle sine rekorder - da der var godt 7-800 tilskuere til brydestævnet i Nykøbing Falster Hallens hal 3 igennem hele lørdagen, hvilket til tider gjorde, at den nye hal 3 i Nykøbing F. Hallen syntes for lille til dette store brydestævne.

Med dette meget flotte besøg - er det uden tvivl det danske brydestævne, der i nyere tid har formået at få flest tilskuere til et brydestævne, når man lige ser bort fra de internationale mesterskaber som dansk brydning har lagt hus til.

Sportsligt havde Thor-Masters suverænt sit højeste niveau nogensinde, og alene det frygtindgydende russiske landsholds tilstedeværelse med 2 nuværende og tidligere olympiske mestre, samt en nuværende verdensmester gjorde ikke ligefrem kvaliteten dårligere, og russerne hentede da også 4 ud 7 Thor-Masters titler.Igen blev finalestævnet kl. 16:00 sat på et højt niveau med storskærm, høj musik, dansepiger og med BK Thors formand Søren Hyllegaard Pedersen, som stævne-konferencier.

Det var dog BK Thors egen Mark O. Madsen, der havde de lokale tilskueres største opmærksomhed, og den tidligere 4-dobbelte VM medaljetagere gjorde da også en rigtig god figur i 74 kg klassen, og han formåede som eneste danske deltager at hente en medalje.

Mark O. Madsen viste i de indledende runder frygtindgydende takter med sit stærke "hoved i klemme" som hele 4 ud af 5 modstandere i de indledende runder blev kastet på. Her gik det udover norske, tyske, danske og polske modstandere. Dette gjorde at det blev til "drømmefinalen" mellem Mark O. Madsen og den nuværende verdensmester Roman Vlasov fra Rusland.

Her blev det til en utrolig tæt dyst - og hvor der uden tvivl var meget stor respekt for hinanden. De to brydere har ikke tidligere mødt hinanden, og det var da også først til sidst i første periode, at der kom gang i sagerne i finalen i 74 kg klassen. Her fik Mark O. Madsen igen fat i sit hoved i klemme og lavet et 3 tal, men blev efterfølgende stoppet af russeren der dog kun fik et 2 tal for dette, hvilket gav Mark O. Madsen en periode sejr på 3-2. I anden runde skulle russeren ved stillingen 0-0 - med et halvt minut igen score point på Mark O. Madsen i liggende brydning og godt 10 sekunder før tid lykkedes det den forsvarende verdensmester at løfte thorbryderen, hvilket gav et point og en periode sejr på 1-0.

Nu skulle de to brydere ud i 3. periode og her blev det igen en tæt dyst. Da der manglede et halvt minut fik Mark O. Madsen valget om at få russeren til at ligge i parterre - eller selv få fornøjelsen at komme til at ligge i parterre og forsvare sig. Men Mark O. Madsen satsede på at kunne score point på russeren. Dette var også tæt på - men lykkedes ikke og dermed vandt russeren med 1-0 i 3. periode og vandt dermed stævnets største vægtklasse der udgjorde hele 23 deltagere.

Men det var klart en kamp, der viste at Mark O. Madsen er verdensklassebryder, og at han stadig kan bryde helt op med de bedste i verden.

Mark O. Madsen, der brugte Thor-Masters på hjemmebane til en af sine forberedelse turneringer, inden han skal forsøge sig at kvalificere sig til OL i London, blev i øvrigt inden finalestævnet belønnet med kr. 25.000 af Nordea, Checken blev overrakt af Morten Vinge Olsen, og skal bruges til Marks kommende forberedelser.

Det lykkedes ikke øvrige danske brydere at hente medalje, men Håkan Nyblom fra Herning var tættest på, da han blev nr. 4 i 60 kg klassen.

De øvrige thorbrydere, der var til start hentede heller ikke medalje, og Frederik Ekstrøm i 74 kg klassen var ene mand udover Mark O. Madsen om at vinde kampe ved det stærkt besatte Thor-Masters.

Rusland vandt suverænt holdkonkurrencen med 24 point foran Polen med 10 point, på 2. pladsen og med Norge på 3. pladsen med 9. point.

Mark O. Madsens banemand Roman Vlasov fra Rusland blev kåret til turneringens bedste bryder.

Dermed lykkedes det altså BK Thor at få Thor-Masters helt op på det internationale niveau, som klubben hårdt har arbejdet for i nu 10 år, og det blev belønnet med brydning af højt niveau, masser af tilskuere og stor opbakning fra erhvervslivet.

Den store succes har givet BK Thor endnu mere blod på tanden, og ambitionerne er store i forhold til fremtiden for "Thor-Masters"

Foreløbig skal Thor-Masters 2012 dog lige fordøjes, og en stor international træningssamling den næste uge i Nykøbing F Hallen skal lige gennemføres med godt 40 brydere fra Rusland, Polen, Hviderusland, Norge, Tyskland og Danmark.


På billedet ses Mark O. Madsen i rød trikot i hård dyst med den russiske verdensmester Roman Vlasov (Foto: Allan Bramsen og Justin Lassen)

Der vedhæftes resultatliste

Med sportslig hilsen
Søren Hyllegaard Pedersen
Formand - BK Thor
tlf. 20933108


af Else Kilgod - 29.01.2012