Kolding MMA en succes

Kolding MMA en succes!

God opstart for Kolding MMA i den første uge i januar!

Det var med en vis spænding, at vi afventede tilslutningen til opstarten af Kolding MMA 2012, formødet var den 7. december 2011, men al frygt er blevet bragt til skamme.

Vi toppede torsdag i uge 1 med 24 mand på holdet, det var en sand fornøjelse at se 24 mænd øve flyvende mare og nedtagning. Nedtagning blev vist og øvet i flere variationer, afsluttet med en god gang frikamp i Grappling, hvor flere måtte tappe ud når en arm eller benlås var sat effektivt ind. Vi forventer at maksimum 30 kan være tilmeldt holdet, her i opstarten efter først til mølle princippet.  Så det tyder på at blive et godt år for Kolding-MMA.

Kolding MMA er et unikt samarbejde mellem Kolding Kickboxning og KIF Brydning. Ingen af klubberne havde egne kompetencer til at køre et MMA hold selv, og da Henrik og Christian slog hovederne sammen omkring kampsport i Kolding, og hvad der ville ske for flere klubber, når der kom MMA til Kolding. Begge klubber vurderede at flere eksisterende klubber sandsynligvis ville miste tilgang eller dissiderede medlemmer., samt at det kun ville være et spørgsmål om tid inden. en MMA Klub kom til byen, idet der allerede nu eksisterer klubber i Sønderborg, Esbjerg, Århus, Herning, Ålborg og Odense, for at nævne det Jyske og Fynske, på Sjælland er der måske endda flere Klubber.


Hvorfor indgår KIF-brydning i et sådan samarbejde? Det er der helt sikker nogle, der vil spørge sig selv om. Vi havde i Kolding ikke et senior hold, og var faktisk ved at blive en ren drenge og pige klub. Som en del af fastholdelses politikken, var vi nød til at kunne tilbyde noget mere til senior, og de junior brydere, der var ved at blive mættet af træningen.

Vi havde sat et hold i gang under navnet MWA (Mix wrestling arts) men tilslutningen var blandet, den ene dag kunne vi stå med 10 voksne og den næste gang med 2! Vi havde inden lagt et stort arbejde i plakater og postkort, på alt fra pizzerias til gymnasier. Dette var en udfordring og skulle løses, vi satsede og fik belønning derefter. Vi har fastholdt politikken for de voksne udøvere, og inddelt træningen herefter. Således har vi i dag i KIF-Brydning et fast tilbud til de voksne.  Tirsdag og torsdag træner vi primært gulvkamp i form af brydning i stilarterne græsk romersk, Grappling, fristil brydning, i daglig tale MWA, dog uden ground`n pound, dvs. slag. Onsdag og fredag trænes der primært Kick boksning og MMA, hvor vi også har fået lovning på hjælp fra eksisterende MMA klubber, der har vist stor velvilje overfor Kolding projektet.

Se mere på www.kolding-MMA.dk

Med venlig hilsen
Christian Husted


af Else Kilgod - 08.01.2012