Beretning fra NM ungdom og Junior Tallinn 2011

NM Ungdom og Junior 2011 i Tallinn, EstlandPå en dag, hvor det endeligt også var vejr til at sidde i en sportshal og se brydning, var alle klar til start, da stævnet startede præcis kl. 9, lokal tid.

Stævnet bar præg af en positiv ånd, og der blev kæmpet fair om det ædle metal. For nogle af bryderne var dette noget nyt og usikkert, hvilket godt kunne mærkes. Der var nervøsitet til dette mesterskab, hvor det gælder om at være klar fra start. Direkte eliminering betyder, at man kun får én chance. Hvis man taber til en, der ikke går videre til finalen, er man ude.

Modstanderne bød på lidt af hvert – ikke noget uventet. Så det var op til bryderne, at tro på egne evner og ikke lade sig styre af modstandernes måde at bryde på.

For de nye handlede det også om at få noget mere erfaring og selvtillid. Trænerne var opmærksomme på at rose bryderne og bakke dem op. Der blev efterfølgende snakket om forbedringer og givet støtte der, hvor det var nødvendigt for at gøre en forskel for brydernes egen opfattelse.

Det danske ungdoms- og juniorlandshold leverede ikke en ubetinget succes, da der var ikke stabil indsats hele vejen. Nogle, viste mere kapacitet end forventet.

Rajbek Bisultanov overrasker i sin debut. Rajbek imponerer, fordi han, selv når han møder brydere på dette høje niveau, har en brydefornemmelse, der gør at han er svær at lave point på. Her bliver det så også nemt at se, hvor hans udviklingspunkter er – nemlig værktøjer til at lave point.

Kasper Nielsen gjorde det godt, selvom han under stævnet fik et kortvarigt maveonde. Kasper viste ganske andre gode takter, end tidligere på sæsonen. Han skaber situationer og tager også point. Kaspers akilleshæl er, at han ikke får afsluttet sine oprulninger og det ender med, at modstanderen laver point.

Debutanten Johan H. Jakobsen fik snust til selskabet og set, hvad der kræves for at være med på dette niveau.

Martin Lorenzen (guld) lever op til forventningerne og viser sit store potentiale. Det bliver spændende at følge ham. Spændende bliver det også, at erfare, om han træffer beslutningen om, at han vil brydning hele vejen.Emil Birkshøj, endnu en debutant, kæmper sin sædvanlige strategi, hvor ingenting er tabt, før sidste fløjt har lydt. Modstanderne får dog for nemt point på ham i dag. Emil formåede ved dette stævne ikke at overraske, hvilket han plejer at være god til. Marginalerne var ikke på hans side i dag og Emil skal arbejde på selv at styre og skabe situationerne.

Tobias Fonnesbek (bronze) leverer en stabil indsats som sædvanligt. Tobias var her sikkert for at få mere end bronze, men han taber til en, der var i større fysisk overskud og mere koldblodig end Tobias.Bo Bonde – virkede mærket og som om han ikke havde overskud – han kom aldrig ind og styre kampen. På en af Bos bedre dage, ville han godt kunne have vundet kampen.

Ahmed Iskandarani – viste, at han mangler værktøjer i parterre – det gælder både forsvar og angreb. Derudover vil Ahmed også have glæde af mere rutine. Ahmed viser som sædvanlig en fin indstilling og at der er potentiale i ham.

Christian Roed, som har meget stort potentiale får brug for både mere teknik, styrke og rutine for at begå sig seniorrækkerne. Han manglende noget power og aggressivitet ved dagens mesterskaber, men var alligevel tæt på at ende i finalen og ender på en fjerdeplads. Christian ser stabil ud, men har svært ved at skabe situationerne selv.

Resultater kan ses her

En stor del af holdet, er ramt af øresygdommen ”colliflowered ears”
J

Thor Hyllegaard/Szymon Kogut/Lars Fonnesbek/Frank Lambreth/Louisa McKennell


af Else Kilgod - 14.05.2011