Beretning fra NM Senior og Ungdom Kvinder

NM Senior og Kvinder Ungdom

Efter indvejningen lørdag, hvor der blev brug for alle minutterne op til deadline, var 6 brydere i dag klar til at prøve kræfter med de bedste i Norden.

Martin Lorenzen skulle snuse til seniorrækken i dag. Det ses, at der er et stykke vej til at kunne begå sig i denne række og det virkede som om, Martin var overvældet over at skulle møde Thomas Rønningen i første kamp. Det gik dog bedre i anden kamp – men Martin mangler lidt hårdhed og koncentration, for at kunne vinde de her kampe. Han laver nogle små fejl, som måske kan gå på juniorniveau, men ikke i seniorrækken.

Håkan Nyblom fik sit internationale comeback efter VM Herning 2009. Håkan var tilbage efter en alvorlig skulderskade og tidligere på måneden blev formen testet ved Team Danmark. Den viste, at fysikken er i orden og i dag beviste Håkan, at han brydermæssigt stadig har et højt niveau. Det vigtigste er, at hans skulder holder til det og at Håkan har tillid til, at skulderen ikke har begrænsninger. Håkan fik i dag modstandere på højt niveau, herunder toppen af EM – og kommer godt ud af det i alle kampe. Han taber dog til den tidligere Europamester og ender med en bronzeplads.Anders Ekstrøm kæmper en god første kamp mod en medaljetager fra EM. 60 kg var stævnets absolut stærkeste vægtklasse. Anders viser at han, selvom han er gået en vægtklasse op, har potentiale til at være med på allerhøjeste niveau. I anden kamp ser man dog også, at Anders er sin egen modstander. Attitudeproblemet gør, at han får dommerne imod sig, hvilket er noget, Anders skal arbejde på.

Fredrik Bjerrehuus vinder sin første kamp mod en stabil modstander og møder i det hele taget tre etablerede brydere på den internationale scene. Fredrik har lige skiftet vægtklasse og kategori og kan stadig være med i selskabet. Fredrik leverer en absolut godkendt indsats i dag, selvom han ikke bryder op til sit bedste. Han har en god indstilling i kampen, hvor han jagter sejren.

Frederik Ekstrøm og Andy Nielsen – vores to folk i 74 kg kommer slet ikke i gang i den her turnering. De taber begge deres kampe efter en ikke godkendt indsats.

Ida Stuhr levede op til sin favoritværdighed og vandt sine kampe meget sikkert. Kampen mod den svenske rival endte dog unødvendigt i 3 perioder, hvor Ida styrede den første 1½ periode, men hun mangler rutinen til at køre kampen sikkert hjem. 3. periode bliver tæt, hvilket den ikke behøvede, hvis Ida havde fortsat den stil, som kørte hende igennem første halvdel af kampen. Ida Stuhr sikrede sig med et Nordisk Mesterskab også en udtagelse til Europamesterskaberne i Warszawa, Polen i august 2011.Nordisk Mesterskab 2011 blev afholdt i en alt andet end en almindelig dansk sportshal – nemlig en hal i klassisk sovjetisk stil. Sygeligt grim udvendigt – funktionel indvendig. Det giver et specielt miljø og førstehåndsindtrykket af det ydre forandres, når man kommer ind i hallen, hvor der f.eks. er plads til 2 håndboldbaner i forlængelse af hinanden.

Link til resultatlister kan ses her

Nordisk Mesterskab 2012 bliver afholdt på hjemmebane i Aarhus hos værtsklubben Thrott. Vel mødt næste år!

Frank L./Louisa McKennell


af Else Kilgod - 15.05.2011