Thor Vejgaards 95 års jubilæum

”THOR blev stiftet en søndag formiddag i marts 1916 i et regn skur ved Vejgaard Ve stre Skole. Dette skete på opfor dring fra Vejgaard Ungdomsforening, fordi der i starten af 1900-tallet var flyttet en del arbejdspladser til området, såsom cementfabrikken i Rørdal som eternitfabrikken, hvilket havde medført stor tilflytning, og der derfor var behov for flere fritidsaktiviteter i Vejgaard.”Sådan lød starten på talen til Thor´s 90 års jubilæum i 2006 og sådan kunne det også lyde i dag – hvor klubben netop har fejret sit 95-års jubilæum. For det gælder stadig - at Thor gennem 95 år - har været en klub, der stabilt har fostret brydere af høj karat.

Thor er en overlever. Noget, som er startet i et regn skur og nu har levet og vokset i 95 år, har alle forudsætninger for at overleve. Der er en indre kraft i foreningen, der holder sammen på det hele, hvis de ydre kræfter svigter.

Thor Vejgaard har altid været repræsenteret og gjort sig gældende. Med brydere til OL i klubbens unge år, som er det højeste man kan forestille sig, skulle man tro, at det ikke kunne blive meget bedre. Men i takt med at tiderne skifter og der kommer nye folk til klubben, vil der hvert år være noget at arbejde for og være stolt af - og nu er der gået 95 af slagsen.

Thor Vejgaards brydere har gennem tiderne præsteret mange resultater og for under 1 år siden, hjemtog Thor et Nordisk Ungdomsmesterskab i venskabsklubbens hjemby, Tønsberg. For blot 3 uger siden, kunne klubben fejre 2 danske ungdomsmestre, og den præstation var ikke til at komme udenom, idet Thor blev DM´s bedste ungdomsklub.

Det vrimler med liv i Thor - i alle aldre - og kendetegnende for klubben er, at har man først knyttet bånd i og med Thor, så giver man ikke slip igen. Det var alle gæsterne til jubilæet, der blev holdt i klubbens hyggelige lokaler, et synligt bevis for.

I 2006 sluttede talen med ønsket og håbet for en positiv udvikling for klubben i de kommende år. Det var et godt ønske - og viste sig at være et realistisk håb. Der er derfor nu en klar og udtrykt forventning om, at det fortsætter. Thor Vejgaard har nemlig noget at have det i, og det er ganske givet, at glasset kun er halvfyldt, når klubben nu sætter kursen mod de 100 år.Louisa McKennell
Formand for Thor Vejgaard


af Else Kilgod - 19.04.2011