Skandinavisk succes ved Golden Grand Prix i Ungarn

Skandinavisk succes ved Golden Grand Prix i Ungarn

Der blev i weekenden afholdt to store turneringer, Yadegar Imam i Iran og årets første Golden Grand Prix i Szombathely, Ungarn.

Turneringen, Yadegar Imam, som det danske landshold deltog i, i 2009, forløb med deltagelse af brydere fra Rusland, Aserbajdsjan, Tyrkiet, Georgien, Armenien, Kirgisistan, Turkmenistan og Iran. Der var dog ikke ret mange topbrydere tilmeldt turneringen. Iran tog guld i alle 7 vægtklasser, på trods af, at ingen iranske landsholdsbrydere havde valgt at stille op.

Det lod til at Golden Grand Prix i Szombathely, Ungarn var blevet prioriteret højere. Her deltog 21 lande, heriblandt to skandinaviske lande, Norge og Sverige, med hhv. 4 og 9 brydere.

I 55 kg. blev det til skandinavisk succes, idet norske Anders Ronningen overraskende vand guld. Sølvet gik til Marat Karishalov fra Kazakhstan, mens Bronzemedaljen gik hhv. til Sergey Poprushko (Rusland) og Jermaine Hodge (USA).

I 60 kg gik guldet til Yerbol Konyratov fra Kazakhstan. Sølvet gik til serbiske Davor Stefanek, som fik en 5. plads ved VM i Herning. Bronzemedaljetageren fra EM i Baku i 2010, kroatiske Tonmir Sokol og europamesteren fra 2007 rumæneren Eusebiu Diaconu fik bronze.

Darkhan Bayakhmetov fra Kazakhstan vandt guldet i 66 kg ved at slå japanske Hiroyuki Shimuzi. Bronzemedaljerne gik til Balint Korpasi fra Ungarn og Aleksandar Maksimovic fra Serbien.

74 kg. bød på guld til russiske Evgeny Saleev, mens ukrainske Kolya Daragan tog sølvet. Bronzemedaljen gik til Andy Bishek fra USA. Europamesteren fra Tampere i 2008 og bronzemedaljetageren ved europamesterskabet i Baku i 2010, Peter Bacsi fra Ungarn kæmpede sig ligeledes til en bronzemedalje.

I 96 kg. blev det til endnu en skandinavisk succes da VM sølvvinderen fra Herning Jimmy Lidberg fra Sverige vandt guld ved at vinde over Evgeny Achkasov fra Uzbekistan. Hermed kan Lidberg skrive endnu en medalje på listen, som yderligere tæller bronze fra EM i Vilnius i 2009 og VM 2010 i Moskva. György Rizmajer fra Ungarn samt EM bronzevinderen i 2010, Cenk Ildem fik begge bronze.

Her er turnerings holdrangliste:

1. Kasakhstan (3 guld og 1 sølv)
2. Ungarn
3. Tyrkiet
4. Kroatien
5. USA
6. Rusland
7. Serbien
8. Sverige

De øvrige resultater kan ses her

MVH
Amir Lavasani


af Else Kilgod - 08.03.2011