Optakt til DM i Frederikshavn

Hvordan er stemningen ude i klubberne her kun få dage før DM i Frederikshavn 26.-27. marts 2011?
Alle steder melder god stemning og det er der flere grunde til.

Helt konkret bliver der adskillige steder afholdt særlige træningspas, hvor både teknik og strategi bliver tilpasset til de kommende udfordringer. Der bliver også talt om forventninger og der er bred enighed om, at det at være deltager til et DM er stort i sig selv. Derudover er der selvfølgelige også realistiske forventninger til præstationerne. ”Kan man lave et point, så kan man også gå efter at lave det næste”. Det er holdningen mange steder, at DM kan være stedet, hvor man prøver kræfter med sine opnåede kompetencer og nyder tilstedeværelsen ved årets højdepunkt – men også stedet, hvor man opfylder målet med dagligdagens forberedelser i træningslokalet på vejen frem til andre mål. ”Vi skal have medaljer med hjem”, var et par af klubbernes ambition, uden at lægge et unødvendigt pres på bryderne. ”De er deres egen bedste kritiker og for meget opstandelse kan øge nervøsiteten”.

Flere klubber fortæller at de oplever en positiv udvikling og fokus på de brikker, der mangler i den enkelte klub. Det gælder både for rekrutteringsmuligheder, træningsmuligheder og fokus på den enkelte bryder. ”Brydning bliver stort”, er der ligefrem en, der udtaler. Der er også enkelte klubber, der har samlet energien og ressourcerne til at sikre basale rammer, som f.eks. et klubhus.

Når det kommer til selve turen til DM og arrangementet, er der – for de fleste klubbers vedkommende – skabt en kultur for at fylde bussen eller bilen op med support i form af forældre og andre interesserede. Enkelte klubber har faste traditioner med at arrangere tur for alle dem omkring bryderne og er dermed i stand til at skabe en løftet stemning op til, under og efter mesterskaberne. ”Der skal laves lidt særligt for dem, der skal til DM”.

Forventningerne til afvikling og oplevelse af de danske mesterskaber kan beskrives på flere måder. Fælles er, at der forventes en højtidelighed, som ikke ses ved andre stævner. Måden, det kan gøres er der mange forskellige bud på. Om det skal være i røg og damp, med pomp og pragt eller i højere grad handler om festlig udsmykning, en god speaker og opmærksomhed omkring de enkelte finalister, er der forskellige meninger om. Det bliver dog understreget, at følelsen af, at mesterskaberne bliver gjort til noget særligt for bryderne, er essentielt.

Fra Frederikshavn, som er værtsklubben i år, er man spændte og forventningsfulde på weekenden – der bliver arbejdet på højtryk på at skabe rammerne for at vise dansk brydning, når det er bedst – med fokus på brydning og godt samvær.

DM afholdes i Idrætshallen Frederikshavn, Rimmens Allé 39, 9900 Frederikshavn.
Lørdag 26. marts           DM Drenge og Ungdom         Stævnestart kl. 10.00           Finaler kl. 15.00
Søndag 27. marts          DM Junior og Piger/Kvinder  Stævnestart kl. 10.00           Finaler kl. 13.30
Stævneleder Peter Christian Jensen, formand FFI, tlf. 52 17 86 26.
Delegeret fra Danmarks Brydeforbund, næstformand Louisa McKennell, tlf. 30 54 77 70.

Danmarks Brydeforbund ønsker alle klubber og brydere en god tur,
et godt stævne og store oplevelser!


af Else Kilgod - 21.03.2011