Fredrik Bjerrehuus Årets bryder 2010

I forbindelse med DM for drenge og ungdom i weekenden 26. og 27. marts i Frederikshavn, blev Fredrik Bjerrehuus kåret til årets bryder 2010. Han er født 14.01.90, havde talent for brydning fra første færd, da han meldte sig ind i Herning Brydeklub som seks årig.

Han er en bryder man glæder sig til at se i kamp. Han gør det uforudsigelige, han er fræk, men fair, underholdende at se på. Har taktisk forståelse, uden det går ud over angrebslysten.
Han har været dansk mester som dreng, ungdom, og junior flere gange. Han har været dansk senior mester og nordisk mester både som ungdom og junior. Internationalt har han en femteplads ved UEM og det samme fra JVM 2010. Det var lige ved og næsten i kampen om bronzen. Men top fem ved JVM er et godt resultat og det bedste internationale danske resultat i 2010. I 2010 gjorde han sig ligeledes bemærket, da han var med på det dansk-svenske hold ved world cup for senior i Armenien. En holdturnering med de otte bedste hold i verden, regnet ud efter VM i Herning. Her slog han i kampen mod Cuba, deres junior vm sølvvinder


Foto: Esben Fonnesbek

Han har været fast på ungdomslandsholdet siden han var 14, og indgår nu som første års senior på seniorlandsholdet. Både tyske og svenske klubber har bud efter ham til deres liga.
Ambitionerne er store. Han vil være den bedste i verden, har altid villet det, med OL som den helt store drøm.
Sideløbende tager han HF uddannelsen og nyder fællesskabet
omkring landsholdet og sportscollege i Nykøbing Falster hvor han træner i dag.
Danmarks Brydeforbund glæder sig på Fredriks vegne, til fortsat at følge hans udvikling og tror han kan gå hele vejen. Tillykke til Fredrik, hatten af for Herning Brydeklub, sportscollege Nykøbing Falster og alle trænere, ledere, og familie omkring Fredrik

Palle Nielsen
Formand for Danmarks Brydeforbund


af Else Kilgod - 27.03.2011