Dans og Brydning!!!

Normalt skulle man ikke tro, at de to idrætsgrene skulle have noget med hinanden at gøre, men svenskerne har en anden mening. For par år siden, vandt den tidligere verdensmester Martin Lidberg svenskernes variation af "Vild med Dans". I lørdags handlede det så om en anden tidligere verdensmester nemlig Frank Anderson. Frank var en meget raffineret bryder, der var berømt for sin meget smukke stil. Han vandt flere internationale mesterskaber i 90 kg på sit favoritgreb "Smidighedsbælte" sidst i halvfjerdserne og først i firserne. Han var så populær at han på nogle få år, tredoblede medlemstallet i svensk brydning. Han lavede smykker mv. og det var i øvrigt ham, der opfandt af ghettoblasteren  der hørte til i opvarmningen .Det var forfærdeligt af komme til brydning i Sverige den gang - 200 deltagere og 200 ghettoblasters. Men i lørdags så jeg ham pludselig på TV-4 i finalen om "Vild med Dans" - Halvdelen af dommerne stemte på "Frankie Boy". Men det blev blot til en andenplads. Martin Lidberg blev i lørdags spurgt, om han kunne finde en fællesnævner for de to idrætsgrene og han svarede "Den store lighed er dansernes og bryderens enorme smidighed"

Også i Danmark har man et tilfælde hvor dans og brydning hænger sammen "Herningdrengen Peter Schmidt, vandt i lørdags DM for drenge - kun få ved, at han har lige så mange DM i latin for ungdom" som i brydning.

Bent Lauritsen


af Else Kilgod - 30.03.2011