Magtdemonstration af BK Thor ved DM

Brydeklubben Thor har igennem de sidste 5-6 år været førende klub i dansk seniorbrydning, og lørdag blev denne position endnu engang stærkt bekræftet da Thorbryderne ved DM-senior i Skibby tæt ved Frederikssund i Skuldelev Hallen i en sand magtdemonstration vandt 4-DM titler ud af de 7 vægtklasser, samt 3 sølv og 2 bronzemedaljer.

BK Thor hentede 4-DM guld, og i alt 9 medaljer ved DM senior i Skibby

For blot 3. gang i BK Thors 100 årige historie lykkedes det at vinde 4 DM-titler ved et senior-DM, hvilket kun tidligere er sket i 2008 og 2010, og så kom den flotte præstation endda i hus, uden BK Thors helt store profil Mark O. Madsen, hvilket bevidner om den enorme styrke BK Thors seniorbrydere p.t har.

Ved finalestævnet lørdag eftermiddag var BK Thor repræsenteret i 4 finaler, og i 3 af finalerne var det rene Thorfinaler nemlig 60 kg, 74 kg og 84 kg.

I 60 kg forsvarede Anders Ekstrøm sin titel, og i finalen blev klubkammeraten Emil Birkshøj besejret i en overraskende tæt finale som gik i 3 perioder, og hvor Emil Birkshøj ”pressede” klubkammeraten. EM-ungdom sølvvinderen fra 2007. Anders Ekstrøm trak dog det længste strå og vandt 2-1 i perioder.

I 74 kg klassen vandt storebror Frederik Ekstrøm efter en finalesejr over klubkammeraten Andy Nielsen med 2-0 i perioder.  Det var Thorbryderens 5 DM-seniortitel. I samme vægtklasse fuldendte Bo Sværke Bonde Thor-triumfen ved at vinde bronze.

84 kg bød på endnu en ren Thor-finale, og hvor Rune Nilsson sikrede sig sin første DM-seniortitel og dermed blev den 15. Thorbryder i klubbens historie, der vinder en DM-seniortitel.

I finalen besejrede Rune Nilsson – BK Thors talentfulde juniorbryder Ronni Volthers med cifrene 1-0 og 2-0. I 84 kg blev det også til en total Thor-triumf da bronzemedaljen blev vundet af BK Thors Flemming Rasmussen.

I 96 kg klassen vandt Niels Esbensen i sikker stil og i finalen blev Jesper Viholt fra Viking Frederikssund besejret med cifrene 3-0 og 1-0 og sikrede sig sin 6. DM-seniortitel. Dermed kom han på samme antal som sin far Bernhard Esbensen der ligeledes har vundet 6 DM-titler som senior for BK Thor.

Fra venstre: Anders Ekstrøm, Emil Birkshøj, Rune Nilsson, Andy Nielsen, Niels Esbensen, Bo S. Bonde, Flemming Rasmussen og Ronnie Tolthers. Liggende den stolte cheftræner Thor Hyllegaard Pedersen. Fraværende: Frederik Ekstrøm.

Denne høst er kun overgået af Mark O. Madsen og Hassan Torabi med 8 og 7 DM-titler.

Dermed blev BK Thor DM-stævnets helt store triumfator, og vandt da også holdkonkurrencen i suveræn stil med 30 point, mens Herning BK, Thrott Åbyhøj og Viking Frederiksund delte 2. pladsen med hver 7 point.

De øvrige DM-titler gik i 55 kg. til Martin Lorentzen, AIR Roskilde, der går på Sportscollege Lolland-Falster, og Håkan Nyblom fra Herning i 66 kg, to brydere som begge bor og træner i Nykøbing Falster.

Den sidste titel gik til Jesper Klostermann, Viking Frederikssund, der vandt 120 kg klassen.

De øvrige Thorbrydere, der var til start, Kevin Christiansen, Mikkel Fog Nielsen og Morten Hansen endte uden for medaljerækkerne.

Den store DM-triumf blev fejret i klubhuset på Industrivej lørdag aften, og i BK Thor jagter man stadig fremadrettet de ”magiske 5” DM-titler, og i BK Thor er man ikke i tvivl om at det vil lykkes inden for et par år. Vi har i hvert fald et fantastisk materiale, hvilket vi endnu en gang fik bevist ved DM-senior.