Mark O Madsen til tops i Frankrig

Mark O. Madsen til tops ved turneringen Henri Deglane i Frankrig.

OL truppen tog af sted med Mark O. Madsen og Anders Ekstrøm til Nice i Frankrig fredag morgen den 25. november 2011. Turen startede dog lidt uheldigt, da turneringen allerede var startet da danskerne ankom. Det franske brydeforbund havde simpelthen misinformeret, hvilket der dog blev beklaget for. Til alt held skulle danskerne først i aktion om lørdagen.

I Marks vægtklasse, 74 kg, stillede 10 brydere op, mens der i 60 kg , hvor Anders stillede op, var tilmeldt 7 brydere. Mark startede med at vinde kvalifikationskampen mod Datunashvili fra Georgien i 3 perioder, mens Anders ligeledes vandt i 3 perioder mod Allag fra Frankrig.Mark sikrede sig en plads i semifinalen med en flot opvisning og vandt 6-0 og 4-0 over Khomenko fra Rusland. I semifinalen slog Mark Gogishvili fra Georgien i 3 tætte perioder, hvor georgieren fik advarsler i 2 perioder for greb i benene. Hermed var Marks plads i finalen sikret mod russeren Magadamov. Finalen blev en tæt og intens kamp, som Mark vandt 1-2, 1-0 og 1-0. En fantastisk god dag for Mark O. som besejrede rigtig dygtige brydere.

Anders Ekstrøm tabte desværre semifinalen til Xarabadze fra Georgien. I bronzekampen skulle Anders så møde tyskeren Grebensikou i en kamp, som Anders tabtr i 2 perioder. Hermed blev Anders nr. 5 i turneringen.

Amir Lavasani


af Else Kilgod - 26.11.2011