Grappling, Pankration og Amatør MMA

Der er ved at blive udarbejdet et tilbud til de klubber i Danmark der har medlemmer som dyrker de ovennævnte stilarter.
Der vil ligeledes komme et skriv ud til brydeklubberne med opfordring til at lave mma afdelinger eller optage eksisterende klubber som satellit klubber.
AK Frem har oprettet en grappling afdeling og Kolding en afdeling for Mix Wrestling.

Nogle af de eksisterende MMA klubber er opbygget efter foreningsprincippet, og vil dermed ikke have problemer med at blive optaget under DB/DIF.
Andre klubber drives som forretninger, og skal omstruktureres for at blive en del af DB/DIF.

Et møde i fredags med vores kontakt inden for MMA sporten Sune Bjerglund Nielsen, og efterfølgende dialog med DIF, har givet afklaring og præcisering om hvor grænserne går, og hvilke betingelser der skal være opfyldt.
 
Sune driver selv klubben Fightcraft, som en forretning, og laver også stævner (Fightergalla), sammen med en kompagnon. Se mere på
http://www.fightergalla.dk/  

Jeg havde fornøjelsen at overvære, Figtergalla 23, i Dansborg Hallen, Hvidovre i lørdags den 1. okt. og for første gang se MMA sporten live.
Setuppet lignede meget et prof boksestævne, bare et bur i stedet for en ring. 
Aktion præget gladiator kamp, tilsat event. Det tiltrækker og tænder et større publikum, end vi kan stykke sammen i brydesporten. 
Jeg var godt underholdt og sportsligt var der mange gode kampe. Jeg synes det fungerer godt med at "blande" stilarterne i en kamp. Masser af god teknik, jo også "rå" fight, som jo også har sit publikum. Men du kommer ingen vegne med det sidste alene.
Stævnet startede med to shootfight kampe, derefter var der syv amatør MMA kampe, som er det DB har gjort plads til. De havde større handsker og benskinner på. Der var flere regler for albueslag og knæspark. Stævnet havde fire Prof MMA, den sidste var om et EM bælte og her var kampene noget mere rå, men igen ikke uden teknik fra de forskellige stilarter.
Efter 13 kampe, ingen skader, kun blodnæse, hævninger og små flænger, som ved andre kampsport og brydekampe. Der var knockouts, nogen efter slag, nogen ved overgivelse efter forskellige holdegreb.

Simon Hornsyld, tidligere bryder i Heros Frederiksværk, nu MMA kæmper i Frederikssund Free Fight, havde en amatør MMA kamp med succes, han vandt på knockout, og viste også hvilken kampsport der dur:-)

Der var mellem 800-1000 tilskuer, som skabte en kanon stemning. 

I kan læse mere på http://fightfan.dk/ om kampene
 
Her kan i også se at Ayub ”Zap” Tashkilot, træner i Thor Vejgaard og tidligere bryder for Thor Vejgaard, er en af profilerne i MMA sporten. Han stiller op for Submission Fighting Aalborg.

Palle Nielsen


af Else Kilgod - 05.10.2011