Brydeklubben Thor generobrede "Bjørnetrofæet" i egen hule

Efter de sidste to år at have været på visit i såvel Tyskland som Polen, er det eftertragtede "Bjørnetrofæ" atter tilbage i egen hule i Nykøbing Falster. Dette blev kendsgerningen lørdag aften, hvor BK Thor afsluttede godt 8 timers brydning i Nykøbing Falster hallens hal 3, hvor den 17. udgave af BK Thors store internationale ungdomsturnering "Bjørne Cup" blev afviklet.

Med 170 brydere fra 7 nationer blev Bjørne Cup, bød turneringen igen i år på høj kvalitet blandt de mange brydetalenter, der var mødt op til den stærke turnering i Nykøbing Falster.

Efter godt 240 kampe med brydere fra 27 klubber, kunne dette års vindere og medaljetagere hædres. For Brydeklubben Thor blev Bjørne Cup såvel en stor sportslig som arrangementsmæssig stor succes. Thors "Bjørne" holdt sig bestemt ikke tilbage i det stærke selskab i egen hule og hentede hele 6 guld, 7 sølv og 2 broncemedaljer blandt de 21 thorbrydere, der var til start.

Dette gjorde at Thorbryderne lidt overraskende kunne henvise den stærke tyske klub Frankfurt Oder til 2. pladsen i holdturneringen, hvor der blev kæmpet om Bjørnepokalen. Den stærke tyske klub som har vundet Bjørne cup trofæet i 2007 og 2009, havde ligesom Thorbryderne 21 brydere til start, men Thors brydere var altså stærkest på hjemmebanen og hentede 50 point i holdkonkurrencen mod tyskernes 37 point. Svenske Esløv blev nr. 3 i holdkonkurrencen med 29 point blandt de ialt 27 klubber.
For Thorbryderne var der rigtigt meget sportsligt at glæde sig over efter de mange medaljer, men især i den meget stærkt besatte ungdom/juniorrække (15-20 årige) lykkedes det at hente rigtig mange medaljer, og i 63 kg klassen blev det endda til en ren finale hvor BK Thors Christian Christensen overraskede med at vinde finalen over klubkammeraten Emil Birkshøj.

I juniorrækken imponerede Bo Sværke Bonde også ved at vinde 76 kg klassen, og udover at kunne glæde sig over at vinde denne klasse kunne Thorbryderen også glæde sig over at blive kåret som stævnets bedste juniorbryder.

I de øvrige årgange blev følgende brydere kåret til bedste brydere:

Bedste puslinge: Marius Megier - Frankfurt Oder
Bedste drenge:Anthony Foth - Frankfurt Oder
Bedste pige: Signe Marie Fidje Store, BK Tana (Norge)

Godt 50 af Bjørne Cup deltagerne fra Danmark, Tyskland og Finland fortsætter nu de næste 5 dage med en stor international træningslejr i Nykøbing F. hallen.


På billederne ses: finalen mellem BK Thors Christian Christensen (blå trikot) og Emil Birkshøj (rød trikot) i 63 kg.

Resultatliste samt teampoint kan ses her

Med sportslig hilsen  
Søren Hyllegaard Pedersen
formand - BK Thor
tlf. 20933108 - mail: hylle@turbopost.dk


af Else Kilgod - 16.10.2011