Alsia rundede de 90 år

Lørdag, den 8.oktober startede Alsia Cup op, på behørig vis, med 100 deltager og lagde kimen til dagen, der også skulle markere Alsia’s 90 års jubilæum. Værtsklubben gav sig selv vel den bedste gave, ved at blive sammenlagt bedste klub, så stemningen var i top ved receptionen om aftenen.
Formand, Glenn Skriver Juhl, bød velkommen, takkede alle for deres indsats både i det daglige og med at få jubilæumsdagen til at lykkedes. Han opfordrede til at aftenen blev afslappet og uhøjtidelig, at ordet var frit ligesom fadøllen og ringridderpølserne.


Formand, Glenn Skriver Juhl byder velkommen

Flere tidligere formænd var også mødt frem og gav ord med på vejen.
Tage Christensen som også havde været redaktør på jubilæumsskriftet, Kurt Schulz også tidligere international dommer med to gange OL på CV’et, Hans Harboe, som stadig har rødder i klubben og i byen trods flytning til Voldby, John Due, som nu er menigt medlem af Alsia’s bestyrelse.


Kurt Schulz, Tage Christensen og Erik Sørensen. Sidst nævnte havde stået for layout på jubilæumsskriftet.

Så gik den ellers derud af på mindevej, hvor vi igen må konstatere, at det hele var meget sjovere i gamle dage, hvor overlæggeren for takt og tone sad højere end i dag.
Og vi blev alle introduceret for Alsia’s kampsprog gennem mange år. Ved flere lejligheder lød der et ”Fitje, fitje, porre' – fitje, fitje, porre' og en kraftig selleri”.
Erik Jensen, tidligere bryder, træner og dommer gik ofte forrest og gav den ekstra kant.
Der var godt med folk i klubhuset, som var blevet renoveret til lejligheden. Fantastisk stykke arbejde.Mellem slagsangen blev der gjort plads til at uddele æres-nåle fra DB.
Det var en glæde at kunne overrække bronzenåle til formand, Glenn Skriver Juhl, tidligere formand John Due, nuværende bestyrelsesmedlemmer Søren Nielsen og Kim Skriver, for deres store engagement i Alsia og i brydesporten generelt.


Fra venstre. DB kasserer, Lene Søberg, Kim Skriver, Glenn Skriver Juhl, John Due, Søren Nielsen og DB formand, Palle Nielsen

På DB’s bestyrelsens vegne, et stort tillykke med jubilæet og en tak til alle klubbens frivillige, der gør det muligt at brydesporten efter 90 år, stadig har rod i Sønderborg.
Viljen til brydesportens fremme er intakt og i DB glæder vi os over det gode samarbejde, det positive sind og det gode humør, vi altid møder hos brydefolket fra Alsia.

Alsia sender mange hilsner tilbage til brydedanmark for opmærksomheden på dagen

God vind frem mod de 100 år.

Palle Nielsen
Formand Danmarks Brydeforbund


af Else Kilgod - 12.10.2011