Frederik Ekstrøm den store vinder ved Thor Masters 2011

"BK Thors Frederik Ekstrøm lyste smukt op i den udenlandske dominans ved Thor-Masters"

Den stærke thorbryder viste klassen og sikrede hjemmebaneguld ved det stærkt besatte Thor-Masters i Nykøbing F. Hallen.

Ved fraværet af Brydeklubben Thors helt store profil Mark O. Madsen, lå forhåbningerne om en topplacering til BK Thor på skuldrene af BK Thors flere gange danske- og nordiske mester Frederik Ekstrøm, da Nykøbingbryderne lørdag var værter for den 9. udgave af den store internationale brydeturnering "Thor-Masters" i Nykøbing Falster Hallen, hvor 60 brydere fra Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien var til start.

Den 23 årige Thorbryder viste da også klassen, da han for 2. weekend i træk vandt en international turnering, og det var ikke så meget det, at han vandt Thor-Masters, det var mere måden, da Frederik Ekstrøm viste at han pt. er i storform.

Thorbryderen var i stævnets største vægtklasse 74 kg klassen, hvor der var 15 brydere til start. Efter fire sejre i de indledende runder heriblandt sejre over den stærke tysker Damian Hartmann fra Frankfurt Oder, blev det til en sikker sejr i finalen over den spanske bryder Joan Jose Ruiz.

Frederik Ekstrøm sørgede dermed for den eneste danske topplacering ved Thor-masters, som var stærkt domineret af de udenlandske brydere, hvor især den tyske klub Hansa fra Frankfurt Oder viste stor styrke ved at vinde 5 ud af de 7 vægtklasser.

For Frederik Ekstrøm blev det en stor dag på hjemmebanen i Nykøbing F, for udover at vinde Thor-Masters titlen blev han også kåret til stævnets bedste bryder, ligesom han også indløste billet til EM i Dortmund om godt 2 måneder, da Danmarks Brydeforbund udtog ham umiddelbart efter Thor-Masters triumfen.

Thors øvrige brydere havde det generelt svært i det stærke selskab, og hvor Niels Esbensen var meget tæt på at vinde bronze men tabte bronzekampen i 84 kg, og blev henvist til 4. pladsen.

De øvrige Thorbrydere Andy Nielsen, Anders Ekstrøm, Ronni Volthers og Emil Birkshøj endte også uden for medaljerækkerne og blev alle slået ud i de indledende runder.

Det blev til 3 øvrige danske medaljer, da Sportscollegebryderen Martin Lorentzen fra AIR Roskilde vandt sølv i 55 kg, Esben Fonnesbek fra Thrott Åbyhøj vandt sølv i 120 kg klassen og Jesper Viholt fra Viking Frederikssund vandt bronze i 96 kg klassen.

Frankfurt Oder blev i suveræn stil turneringens bedste klub, hvilket var 6. gang i turneringens historie.

Thor-Masters 2011 blev uden tvivl det stærkest besatte hidtil, og især finaleshowet kl. 16:00 bød på spændende kampe, flankeret af en veloplagt Toastmaster i BK Thors næstformand Søren Hyllegaard Pedersen, dansepiger fra Nykøbing Falster Sportsdanserforening, samt høj musik, røg og lys og Tv-skærme hvor kampene også kunne ses.

Ca. 30 af de deltagende brydere fortsætter nu i en international træningslejr i Nykøbing F. Hallen frem til torsdag.

På billederne ses øverst Thorbryderne Frederik Ekstrøm ved præmieoverrækkelsen og nederst Niels Esbensen, der hentede en 4. plads ved det stærke Thor-Masters.