Beretning fra Veteran VM 2010

Den første ”VM medalje 2010” er hjemme. Vi håber på flere medaljer for Danmark ved næste måneds VM i Moskva og forhåbentligt en bedre farve (GO Mark GO).

Jeg mødte op som den eneste danske deltager fra Brydeklubben CIK til den 12. udgave af Veteran VM i Beograd i Serbien afholdt fra den 12. - 16. august 2010. Jeg stillede op i gruppe C (46-50 år) og i aldersgruppen var der deltagelse fra 19 lande.

Jeg fik hurtigt skabt kontakt med det svenske hold bestående af 9 brydere og nogle ledsagere og det skulle vise sig, at være guld/sølv værd. Min første kamp var mod Irans ”Mohammad Ebrahimi”. Kampen blev meget tæt og jeg vandt over ham i 3 omgange, takket være ”Kenneth Nordström”, da hans afgørende vejledning i 3. omgang hjalp mig til at vælge at få sat modstanderen i parterre. (Efter 18 års fravær kendte jeg ikke rigtigt til de nye regler). Kenneth løb nærmest på måtten for at få mig til at beslutte rigtigt. Her kunne jeg holde stand i 30 sekunder og vinde kampen.
 
I anden kamp stod jeg over for Estlands ”Tonu Laine”. Jeg får ham hurtigt ned i parterre med et armtræk og efterfølgende ruller ham og kører omgangen hjem 3-0. I anden omgang giver han mig en skalle over det ene øje og det skulle vise sig at være meget alvorligt. Det skulle syes med 3 sting efterfølgende og reelt kostede det mig guldmedaljen. Efter flere afbrydelser af kampen, vandt jeg anden omgang også over esteren med 1-0 og var klar til finalen. Der skal siges, at jeg stillede til VM med ikke mindre end 4 skader og denne 5. skade var det sidste jeg havde drømt om og ønsket mig.

I finalen mødte jeg svensk-iraneren ”Bahram Seifkhani” som stillede op for Iran og som har ikke færre end 6 guldmedaljer fra tidligere Veteran VM. I finalen løb blodet fra min øjenskade fra første sekund. Efter 4-5 afbrydelser af kampen, måtte jeg give efter for dommere/trænerens ønske og trække mig. Det blev altså KUN til en sølvmedalje i min første optræden ved VM for Veteran og det er jeg meget tilfreds med, selv om jeg gerne ville have vundet guld, når jeg var så tæt på.
 
Jeg skal sende en MEGET STOR TAK til ”Kenneth Nordström” fra Hököpinge BK og Niklas Olsson som begge coachede mig på bedste vis og meget dygtigt. De var medvirkende til min sølvmedalje. TAK også til resten af den svenske trup ved VM, for supporten.
 
Link til Kenneth Nordström´s beretning fra VM her

Link fra det svenske brydeforbunds hjemmeside om Veteran VM her 

Jeg  tog tilbage mandag med flere skader end jeg havde med hjemmefra og som skal nu passes og plejes før træning startes igen.

NB. Svenskerne holder åbne SM for veteran hvert år. Jeg har tænkt mig at deltage til næste år. Mon ikke der er flere gamle, unge mænd derude, som kunne tænke sig at deltage og prøve formen af. Det bliver en gang til maj-juni i næste år.


Beretning:
Mohammad Ali Yazdani
Maysarafsahand@yahoo.com

 

 

 


af Else Kilgod - 17.08.2010