Vellykket debut på strandbrydning på Marielyst Strand

Brydeklubben Thor og Marielyst Strand lagde lørdag "sand" til, da der var indbudt til strandbrydning på Marielyst Strand på Falster. 

 

 

 

Arrangementet var en del af Guldborgsund Sports og Idrætsråds tiltag med "Strandsport" på Marielyst, og hvor der tidligere på sommeren har været Zumba og Beach-Volley. Lørdag var det så "Strandbrydning" også kaldet Beach-Wrestling på programmet.   

 

 

 

Til trods for vejrguderne bestemt ikke var med arrangementet, og lørdag formiddag bød på rigtige mange skyer, så var der af naturlige årsager ikke så mange på stranden som hvis nu vejrguderne havde budt på masser af solskin. 

 

Alligevel blev det et godt bekendtskab med strandbrydning, som ikke tidligere er prøvet af i Danmark, og flere af BK Thors brydere tog kampen op med den nye "disciplin", som fik en god modtagelse af bryderne, der var meget tilfredse med meget enkle regler, som også publikum hurtigt kunne lære at kende.   

 

 

 

Publikum fik også lov til at se en rigtig Beach-Wrestling turnering med masser af høj og god strandmusik, hvor 8 brydere var til start i en åben turnering, hvor der blev kæmpet efter Knock-out systemet, og efter de internationale Beach-Wrestling regler som det internationale Brydeforbund FILA har udfærdiget.   

 

 

 

Her viste Thorbryderen Jens Esbensen sig som den stærkeste strandbryder, og han vandt turneringen efter at have besejret klubkammeraten Andy Nielsen i finalen. Benjamin Andersen der også er Thorbryder blev nr. 3 mens Martin Lorentzen fra Roskilde, der til dagligt går på Sportscollege Lolland-Falster, blev nr. 4.  

 

 

 

I Brydeklubben Thor var der dog ingen tvivl om, at det er et godt koncept som bestemt skal udvikles, og Thorbryderne går nu efter at arrangere en stor turnering  til næste år i Beach-Wrestling på Marielyst Strand.

  

På billedet ses finalen som stod mellem Jens Esbensen i hvide shorts og Andy Nielsen i røde shorts.     

 

 

 

Med sportslig hilsen  

Morten Ahlefeldt Hansen

formand - BK Thor

 


af Else Kilgod - 25.07.2010