Træningslejren i Gizycko er vel overstået for Mark O Madsen

Lørdagen blev brugt på et enkelt træningspas, som bestod af brydning. Brydetræningen har vekslet mellem almindelige kampe og situationskampe, hvor den ene bryder starter med at koble eller tage et greb inden kampen fløjtets i gang.    

 

I kamp mod en polsk landshold bryder. 

Jeg havde mulighed for at træne med Polens bedste mand, Julian Kwit, og den indhentede sparringspartner fra Armenien, hvilket højnede kvaliteten af træningen meget.

Om aftenen stod programmet på sauna og restitution. Jeg fik en grundig helkrops massage af Magdalena, og specielt skulderen blev arbejdet godt igennem.

Søndag havde alle aktive en hviledag, og tiden i den danske lejr blev brugt på at komme lidt væk fra træningskomplekset. Det var skønt med lidt adspredelse og dagen blev brugt på at lade batterierne op, inden vi fortsatte med træningen.   

 

 

Lidt adspredelse med en tur i en gammel tysk kampvogn.   

Mandag kl. 11 tog vi fat på endnu en tur på søen med kajakkerne. Jeg valgte i denne omgang at bruge de nye og lettere kajakker for at skåne min skulder.

 

Træning i en af de nye kajakker.  

Vejret viste sig fra sin gode side, og vi havde et godt træningspas med masser af sol. I dagens anledning blev det besluttet at fordoble længden på turen, og træningen varede derfor noget længere end jeg lige havde planlagt. Efter ca. 2 timer på vandet, i konkurrence med diverse polakker, nåede jeg i land. Det var igen den polske landstræner, som løb med sejren. Det var virkelig imponerende at Wolny stadig var i så god form.

Senere på dagen tog vi fat på et brydepas med en masse kampe. Desværre begyndte flere af polakkerne at døje med diverse skader og en enkelt udgik simpelthen fra træning.

Tirsdag stod det på træningslejrens sidste brydepas med 6 kampe af 8 minutters varighed. Træningsopholdet blev afsluttet med en times hårdt arbejde i kajakkerne.

Det brydemæssige, såvel som det tekniske og taktiske, fungerede godt under de forskellige brydepas, og jeg har en god følelse i kroppen. Ryszard har specielt været interesseret i at forbedre mit forsvar i parterre. Vi har arbejdet en del på det mere grundlæggende i forsvaret, og det begynder langsomt at virke i kampene. Jeg har helt klart forbedret mig på dette område, og det bliver spændende at prøve det af i ”live” situationer den kommende tid.

Onsdag gik turen så hjemover. Turen fra Gizycko til Gdansk blev klaret på omkring de 4 timer. Ryszard havde døjet med noget sygdom og kraftige smerter i maven, så han valgte at søge læge og tog således ikke med os andre hjem til Danmark.

Træningslejren har generelt været meget hård. Ryszard er god til at vurdere, hvor meget træning min krop kan klare og er ikke bleg for at sige stop eller simpelthen tage mig ud af træningen. Det er en rigtig god hjælp at have ved sin side på en træningslejr, da det er med til at forebygge skader. Det er specielt i situationer, hvor kroppen er udmattet og træt at skaderne opstår.

 

Jeg tager en masse god træningserfaring med mig hjem og føler, at jeg har rykket mig et godt stykke den rigtige vej. Det har været godt med massage og behandling efter endt træning, og jeg sender en stor tak til Magdalena for hendes hjælp.

Min landsholdskollega Håkan Nyblom er desværre ude med en skade i skulderen. At være 2 eller flere af sted sammen har stor betydning for det sociale under en træningslejr. Heldigvis valgte Maria at tage til Polen og bakke mig op, og det har været fantastisk med selskab.

 

Nu ser jeg frem til Spaniens Grand Prix i Madrid den kommende weekend og jeg skal bruge denne uge på at komme i vægt og blive klar til kamp. Det er en god mulighed for at bruge og teste nogle af de ting, som Ryszard og jeg har arbejdet på indtil videre. Jeg håber på nogle gode og tætte kampe, som vil give noget feedback på, hvor jeg står i forhold til mine konkurrenter.

Frederik Ekstrøm, som både er en landsholdskollega og en klubkammerat hjemme fra BK Thor, tager ligeledes med til Spanien for at prøve kræfter og se, hvor han står pt.

 

Når stævnet er overstået, tager Ryszard og jeg videre på en træningslejr sammen med det spanske landhold på deres olympiske center i Madrid.

 

Mvh.  

Mark O.


af Else Kilgod - 05.07.2010