Mark O. Madsen suveræn vinder af Spaniens GP

Mark O. Madsen suveræn vinder af Spaniens GP

Der var set frem til finalen mod Europamesteren Arsen Julfalakyen med spænding. Dels en kanon kamp at teste formen i, men også en mulighed for at slå en modstander Mark endnu ikke havde vundet over. I ny og mere rolig stil, blev det en taktisk præget kamp. Armenieren ventede helt klart et højt tempo fra Mark, ligesom han også var særlig opmærksom på ikke at få hovedet i klemme.

 

Men Mark gik fornuftigt i stående og da han skulle angribe først i parterre, var det med tålmodighed i løftet, med efterfølgende rulning. Anden periode var ens i stående, nu var det så Armenieren der skulle angribe i parterre og tvunget til at score. Mark leverede et super forsvar, hvor han roligt bevægede sig rundt, mens Armenieren kæmpede for sin kobling. Da angrebet blev sat ind var Mark klar og ikke i nærheden af at blive rygvendt.

 

Super turnering her to måneder før VM. Ny stil hvor mange ting virkede og det er da ikke så tosset at nå til tops uden at tabe en eneste periode.

Mark udtaler:

Jeg er positiv overrasket over niveauet, efter bare en enkelt intens træningslejr. Det har været dejligt at få mulighed for at prøve de ting af, som jeg i samarbejde med Ryszard har valgt at have fokus på. Men allermest glæder det mig, at jeg har fundet en ro i kampene, ikke mindst en dybere glæde ved at bryde. Noget jeg tildeler Ryszard en stor del af æren for. Mit forhold til at præstere er en anden i dag end for to år siden. Jeg erkender at jeg har fået lagt et unødigt stort pres på mig selv, jeg skulle vinde, jeg skulle blive verdensmester, jeg skulle vinde OL guld. ”SKAL” er taget af plakaten, men det betyder ikke at mine ambitioner er ændret, jeg vil stadig vinde det hele, men der er en verden til forskel på at ”skulle” vinde, frem for at ”ville” vinde. Ville relaterer til vilje og den fejler ikke noget. Den koblet sammen med mere ro, større glæde, fokus på den enkelte kamp, på at forbedre mig, specialiserer mig, baner vejen og så må vi se om guldet ligger for enden. Tak for lykønskningerne hjemmefra, det luner. Tak til Frederik Ekstrøm for sparring.

 

Nu venter der en fem dage lang træningssamling for de to brydere.

 

Palle Nielsen


af Palle Nielsen - 01.07.2010