Mark O Madsen intensiverer forberedelserne mod VM

Forberedelserne til verdensmesterskaberne i Moskva senere på året er godt i gang, og vi er nu nået til den tredje træningslejr i år. 

 

I sidste uge havde jeg en rigtig god turnering i Spanien, hvor jeg fik mulighed for at prøve forskellige træningsmomenter af ”live”. Det tekniske og taktiske fungerede godt og det blev noget overraskende, men  også meget glædeligt, til en flot guldmedalje. Specielt sejren i finalen over den Armenske Europamester Arsen Julfalakyen tyder på, at vi har fat i noget af det rigtige rent træningsmæssigt. Stævnet blev fulgt op af et par dage i Spanien med moderat træning. Der skal herfra lyde en stor tak til Frank L. Jensen for hans indsats under træningslejren. 

 

Mandag gik turen så videre til Spala i Polen, som ligger cirka 100 km syd for hovedstaden Warszawa.

Maria har på eget initiativ valgt at tage med til Polen og bakke mig op i mine forberedelser. Det er dejligt at have Maria med, og det har stor betydning for det sociale, specielt da jeg er den eneste aktive fra Danmark.   

Rejsedagene kan godt være anstrengende og stresse kroppen unødigt, så Maria stod for køreturen til Spala, imens jeg havde mulighed for at hvile og restituere som passager. Turen blev klaret på 9 timer, og vi var fremme på det olympiske træningscenter tidligt mandag aften.

 

Elite udvalgsformand Freddy Viholt havde været i kontakt med det Polske Forbund, så både værelsesnøgler og info lå klar i receptionen.    

Tirsdag begyndte de forskellige nationer, såvel som de polske brydere at ankomme. Træningslejren er godt besøgt med verdensklasse brydere fra Bulgarien, Japan, Estland og naturligvis Polen. Sparringen holder et højt niveau og det Polske Forbund har, for at krydre træningen en smule, yderligere inviteret enkelte brydere, blandt andet fra Armenien, med i de forskellige vægtklasser.  

74 kg klassen er stærkt besat og byder på meget spændende sparring for mit vedkommende. Bulgarien deltager i 74 kg med verdensmesteren fra 2007 Yanakiev, samt deres anden mand. Yanakiev sikrede sig titlen i 2007 ved at besejre mig i finalen, så han er en jaget mand på denne træningslejr. Japan deltager også med deres to bedste folk i 74 kg vægtklassen. Det er ikke brydere jeg tidligere har stiftet bekendtskab med, men det er nogle firkantede og kompakte nogle af slagsen.

Omgivet af de to 74 kg brydere fra Japan. 

 

Polen er repræsenteret ved Kwit og deres anden og tredje mand. 

Feltet spænder vidt og med endnu en armensk topbryder i 74 kg som joker, er der lagt op til et brag af en samling.

Træningslejren foregår, som nævnt, på et af polens olympiske træningscentre. Stedet, som stammer tilbage fra solidariteten, er gennemrenoveret og faciliteterne er rigtig gode. Komplekset byder både på atletikbane, svømmehal, skydebaner, multihaller og flere forskellige behandlingstilbud. Hotellet vi er indlogeret på er fint og maden er udmærket. Specielt maden har en tendens til at være meget svingende i kvalitet, når jeg er med landsholdet ude, men på dette center er maden ganske fin.

Vi træner i en stor hal af ældre dato, som rummer indendørs atletikbane m.m. Måtterne er lagt ud i midten af hallen og vi har rigelig plads med 5 12x12 madrasser at træne på. Stemningen og atmosfæren er speciel i hallen, og der er afgjort noget ”old school” over det hele.         

Hallen med Ryszard nederst i højre hjørne. 

 

Senere på dagen tirsdag blev alle indbudte samlet til et introducerende pas, som blev afviklet med lidt boldspil. Jeg havde et let løb-pas for at minimere risikoen for skader – boldspil kan nemt blive fysisk blandt friske brydere.

Ryszard stødte til truppen sent tirsdag aften. Den danske landstræner har siden Gizycko været indlagt på et hospital i Polen for stærke smerte i maveregionen.  Smerterne og sygdommen er nu stabil, men det har været en hård omgang for Ryszard, som har tabt 7 kg.

Det er dejlig, at Ryszard er tilbage og det betyder afgjort meget for mine forberedelser. Han er svær at undvære på det tekniske og taktiske område. Specielt hans evne til at aflæse mig i forhold til træningen, og på det grundlag sige til eller fra i forhold til mængden, betyder meget i min proces fremadret 

I kamp med en japansk bryder og i baggrunden ses en råbende Ryszard. Til højre for Ryszard ses den bulgarske verdensmester fra 2007, Yanakiev. 

 

Træningen er nu mere målrettede kampe, og den alsidige grundopbygning, som træningslejren i Gizycko bød på, er skiftet ud med bryde- og kamptræning. 

 

Ryszard og jeg arbejder stille og roligt videre med de forskellige opgaver og justerer løbende. Fokus er stadig på udførelsen af den korrekte Teknisk udførelse på den anden bulgarske bryder overvåget af Ryszard. 

 

Jeg bliver stadig flittigt irettesat af Ryszard under træningen, så der meget at arbejde på, men følelsen af udvikling er afgjort tilstede. Humøret og motivationen er her, og jeg tror og håber på, at vi bevæger os i den rigtige retning. 

 

Jeg vil lige benytte mig af lejligheden til at lykønske Frederik Bjerrehus og Anders Ekstrøm for deres flotte indsats ved junior verdensmesterskaberne i Ungarn. Det kræver en helt utrolig motivation og mængde træning at være med fremme ved et junior verdensmesterskab. Det er en fantastisk præstation, og det bliver virkelig spændende at følge jer i fremtiden. Tillykke til jer begge.

 

Ligeledes et stort tillykke til trænerne og til Danmarks Brydeforbund med dette fantastiske resultat. 

Mvh, 

Mark    


af Else Kilgod - 24.07.2010