Fredrik Bjerrehuus og Anders Ekstrøm til JVM Budapest 2010

Arrangementet var meget vellykket og rammerne var perfekte. Hallen var perfekt til brydning og godt besøgt af et brydekyndigt publikum. Hallen ligger i et sportskompleks med opvarmningshal med 6 madrasser og restaurant i tilstødende hal. Hotellet ligger 500 m. fra hallen.
Fredrik Bjerrehuus nr. 5.
Frederik var eneste danske islæt første dagen ved VM. Fredrik fik en perfekt start på turneringen med sikre sejre over kirgiseren og bulgaren Tsvetkov. Kampe hvor strategien lykkedes og Fredrik fik vist sine gode parterreteknikker.

Tredje kamp stod mod europamesteren Mammadov fra Azebaijan. Fredrik vidste det ville blive en hård kamp, selvom han i de første kampe ikke var nær så overlegen som ved EM, hvor der ikke blev scoret et eneste point på ham. Desværre dummere Fredrik sig i 2. periode hvor han gav et unødvendigt point væk, da han gik ud af madrassen efter et mislykket inddyk. Det betød at kampen ikke kom i 3. periode, hvor Fredrik ville have den fysiske overtag.

Den bedste kamp stod mod rumæneren Motoi, hvor Fredrik vandt en tæt første periode, efter at Motoi ikke scorede på Fredrik i parterne. I 2. periode var Fredrik i langt bedre form og kørte modstanderen ud af madrassen.

I bronzekampen blev det til et unødvendigt nederlag. Han tabte første periode. Fredrik skulle have kørt en arbejdssejr hjem i anden periode efter at have bragt sig foran, men desværre dummede han sig og tabte perioden og dermed kampen i det sidste sekund. Det havde været spændende om kampen kom i 3. Periode, da modstanderen virkede meget træt.
Planlægningen og træningen op til både EM og VM, har været god. Fredrik er specielt glad for den opbakning, der har været til den daglige træning i Thor Nykøbing både fra brydere og ledere "..at der er folk i træningslokalet, har været vigtigt for at holde humøret oppe og ikke tænke på, at man er sulten osv." 


Junior VM Anders Ekstrøm i aktion nr. 8
Anders vandt de 2 første kampe mod modstandere fra Usbekistan og Kirgisistan. Begge kampe var tætte og blev afgjort i parterre. I tredje kamp blev det til et nederlag mod den suveræne verdensmester fra Rusland Maryanyan. I repechage stod Anders overfor Dagys fra Litauen, som han tidligere har mødt og vundet over.

Anders havde en skuffende turnering. Fornemmelsen er, at han ikke turde udnytte sit potentiale. I den sidste kamp brydede han godt i 3. periode, hvor han var tvunget til at lægge pres på og lave point i stående. Havde han brydet sådan i hele kampen ville modstanderen være presset og havde lavet fejl, som Anders kunne have udnyttet. Det er ærgerligt at han venter på at afgøre kampen i parterre. Selvom Anders har et godt løft og et rimeligt forsvar, så er det ikke nok til at lave topresultat i 55 kg. For at lægge pres på modstanderne bør han ændre sin stil, så han bliver mere oprejst og holder tyngdepunktet i midten af understøttelsesfladen, hvilket vil give ham en bedre balance og dermed større mulighed for at udnytte sin fysik og få modstanderne til at reagere på Anders aktioner og ikke kun være i hælene på modstanderne. 

 

VM blev en stor succes for Rusland med 4 guld. Værtsnationen Ungarn måtte helt usædvanligt forlade turneringen uden medaljer. Finland fik en 3. plads og Sverige en 5. plads ligesom Danmark.

Frank L.


af Else Kilgod - 22.07.2010