Brydeklubben Thor klar til "Nordisk Brydebrag" i ny hal i Nykøbing Falster.

BK Thors Mark O. Madsen jagter Nordisk mesterskab på hjemmebanen i Nykøbing Falster Hallen.

  

Der er lagt op til et varmt og hedt nordisk brydebrag, når Brydeklubben Thor og Danmarks Brydeforbund lørdag den 7. august 2010 er værter for de nordiske mesterskaber i brydning i Nykøbing Falster hallen.   

 

 

Det er ikke helt tilfældigt at mesterskabet afholdes i Nykøbing Falster i år, da det er Brydeklubben Thors 100 års jubilæumsår. Det bliver blandt andet fejret med afholdelse af det nordiske mesterskab i brydning. Det er 2. gang i klubbens historie at Nykøbingbryderne er værter for et nordiske seniormesterskab og sidst skete det i 1967.   

 

 

Udover at være værter ved de nordiske mesterskaber der afholdes i Nykøbing F. Festuge, så glæder BK Thor sig også over at mesterskabet skal afholdes i den nye hal 3 i Nykøbing Falster hallen der blev indviet i midten af juni, og det bliver det første arrangement siden indvielsen.   

 

 

Danmark forventer at stille med slagkraftigt hold på en 8-10 brydere, heriblandt værtsklubbens helt store navn Mark O. Madsen der stiller til start i 74 klassen, og samtidig som storfavorit til at vinde sin 4 nordiske seniortitel. Den 4-dobbelte VM medaljetagere har derudover tidligere vundet 5 NM-titler i ungdomsrækkerne.

Værterne fra BK Thor har i øvrigt en meget flot NM-statistik igennem de sidste 10 år. I år 2000 vandt Mark O. Madsens første NM-titel netop på hjemmebanen i Nykøbing Falster og frem til i dag har thorbryderne hentet ikke mindre end 23 nordiske titler til BK Thor.   

 

 

Udover Mark O. Madsen så stiller Frederik Ekstrøm fra BK Thor også til start og han vandt i 2008 sit første nordiske seniormesterskab. Han stiller op i 66 kg klassen. Derudover stiller BK Thor til start med Andy Nielsen i 74 kg og Rune Nilsson i 84 kg. Det er endnu uvist om den nordiske juniormester Anders Ekstrøm stiller til start efter 2 hårde EM og VM juniorturneringer her i juli 2010   

 

 

Det danske landshold er endnu ikke endeligt men det bliver helt sikkert repræsenteret ved Martin Lorentzen fra Roskilde i 55 kg klassen, og Sportscollegebryder på Sportscollege Lolland-Falsters brydelinie, Tobias Fonnesbek fra Thrott Åbyhøj i 60 klassen, Lasse Skifter,  CIK København i 74 kg klassen og Jesper Viholt fra Viking Frederikssund i 96 kg klassen.   

 

 

Der forventes godt 50 brydere til start i Nykøbing F. Hallen fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Estland.   

 

 

 

 

Inden det nordiske brydebrag for alvor kan gå i gang, bliver det åbnet af Guldborgsund kommunes borgmester John Brædder og Danmarks Brydeforbunds nye formand Palle Nielsen.   

 

 

Vi vender dog tilbage i næste uge med mere NM-nyt fra Nykøbing Falster.    

 

 

Fortsat god sommer 

Morten Ahlefeldt Hansen

Formand BK Thor


af Else Kilgod - 30.07.2010