Samling i Rusland og EM udtagelser

En stor del af bryderne i eliteudvalgets talenttrup, Team 2016 rejser onsdag den 12. maj til Skt. Petersborg i Rusland, hvor de skal træne til og med den 26. maj.
Den lokale brydeklub har bryderne Sergey Kovalenko og Rustem Mambetov som de bedst kendte profiler, i dette årtusinde.
Kovalenko er nu træner for klubbens juniorer så vore brydere får forhåbentlig nogle givtige uger i Rusland. Udover de danske brydere, vil der også i perioder være brydere fra det finske junior- og seniorlandshold, til stede.

Det danske hold fortsætter direkte fra Rusland til Tyskland, hvor juniorerne deltager til FILA turneringen Brandenburg Cup, lørdag den 29. maj.  

I forbindelse med de Nordiske mesterskaber, blev tre brydere udtaget til de forestående Europamesterskaber i ungdomsrækkerne.
Simon Simonsen, Thor V blev udtaget til at repræsentere Danmark ved Cadet EM, der afvikles den 3.-8. august i Sarajevo, Bosnien.

Anders Ekstrøm, BK Thor og Fredrik Bjerrehuus, Herning BK er udtaget til Junior EM, der arrangeres den 29. juni – 4. juli i Samokov i Bulgarien.
 
Den endelige trup er endnu ikke på plads i forhold til hverken UEM, JEM eller JVM. Der er stadig mulighed for yderligere kvalifikation, fortrinsvis via gode resultater ved enten Brandenburg Cup for juniorerne eller ved Kaszuby Cup for cadetterne. Kaszuby Cup arrangeres i polske Kartuzy, den 4.-6. juni.    


af Erik Nyblom - 12.05.2010