Nye folk i spidsen for dansk brydning

Ved Danmarks Brydeforbunds repræsentantskabs møde i Odense den 6. juni valgte repræsentantskabet Palle Nielsen, BK Thrott og tidligere breddekonsulent til ny formand.

Allan Jakobsen valgte efter 18 år som formand at trække sig.

Louisa McKennell, formand i BK Thor V, blev ny næstformand

Der blev ved samme lejlighed også vedtaget en ny organisationsstruktur, en struktur uden de kendte udvalgsformandsposter, en struktur der fremadrettet giver en mere fleksibel arbejdsgang.

En struktur der ligeledes betød at alle var på valg, da valgperioderne ændredes.

Dirigenten John Mørch fra vægtløftning, fik en travl periode, da der var kampvalg på alle poster på nær formandspostens.

Et sjældent syn ved vores r-møder, masser af motion til stemmetællerne. Der skal lyde en stor tak til John for måden han dirigerede slagets gang.

Resultatet af det samlede valg ser således ud:

Nyvalgt formand for et år: Palle Nielsen (BK Thrott Aabyhøj)

 

Nyvalgt Næstformand for to år: Louisa McKennel (Thor Vejgaard)

 

Genvalgt kasserer for to år: Lene Søberg (AK Dan Ballerup)

 

Genvalgt til bestyrelses post for to år: Else Kilgod (Heros Frederiksværk) og Peter Rafn (FFI Frederikshavn)

 

Genvalgt til bestyrelses post for et år: Freddy Viholt (BK Viking, Frederikssund)

 

Nyvalgt til bestyrelses post for et år: Frank Lamberth (AK Frem Randers)

 

Nyvalgt til suppleantpost for to år: Erik Nyblom (Herning BK)

 

Udover at vi er godt repræsenteret med kvinder, er det ligeledes en glæde at DB’s bestyrelse fortsat er bredt sammensat af ledere fra klubber i hele landet.

 

Nøgleord for den nye bestyrelse; nye formuleringer af strategi og mål, illuminere afstand mellem klubber og forbund, struktureret og målrettet talent arbejde.

 

Mark O. Madsen som også deltog ved repræsentantskabsmødet ytrede; ”jeg ser positivt på den nye bestyrelse, ser frem til en ny ledelses stil og håber at min opfordring til at tage en aktiv med i styregruppen omkring elite arbejdet, vil blive taget godt imod”.

 

Det var traditionen tro også anerkendelsens dag

 

Else Kilgod blev hædret for hendes mange årige virke i DB, da hun til stor overraskelse for sig selv, modtog DB’s guldnål – stort tillykke!

Tom Rasmussen, formand i Hercules modtog et fantastisk billede fra VM i Herning, af Olympia wrestling drenge, som tak for altid super værtskab.

Velfortjent blev Thor Hyllegaard kåret som årets leder 2009. Den unge leder har igennem de sidste mange år været træner i BK Thor N, men er også en uvurderlig drivkraft som træner for ungdomslandsholdet og leder i Danmarks Brydeforbund

Og der var mere hæder til BK Thor N.  

Tre Thor brydere blev kåret til årets brydere for de bedste præstationer i 2009.

BK Thors store drengetalent Mark Kjæp blev kåret til årets drengebryder, den nordiske ungdomsmester 2009 Ronni Volthers blev kåret til årets ungdomsbryder. Mark O. Madsen blev kåret til årets seniorbryder.

Fredrik Bjerrehuus fra Herning Brydeklub blev kåret til årets juniorbryder og Ida Stuhr fra Jyden Ålborg blev kåret til årets kvindebryder.

 

I forbindelse med ide-seminaret’s banket dagen derpå, var det en glæde at kunne kåre Heros Frederiksværk til årets ungdomsklub.

Morten Hansen, nu tidligere formand for udviklingsudvalget overrakte pokal og check til Heros formand Kenn-Ulrik efter at have sagt følgende;

Det har været en fornøjelse at følge deres udvikling. Deres ungdomsarbejde er noget af det mest målrettede pt. i dansk brydning, de er velsignet med gode trænere, deriblandt en af de bedste ungdomstrænere i Szymon Kogut, der er en kanon opbakning blandt forældre og ledere. De har en visionær formand, der godt nok bruger en del tid i det svenske, men det lader til at opgaverne er godt delt ud. Er startet på en frisk for en fire år siden og har i dag mange med til stævner og på talentsamlinger. Har på rekord tid samlet hold til DM hold og resultaterne er ikke udeblevet efter et erfarings år. DM sølv for drengehold 2009. Der er også nogle stykker der slåsser med om DM medaljerne. Der er en stabilitet der lover godt for at denne udvikling kan fortsætte. Billedet: Morten Hansen og Kenn-Ulrik, formand for Heros Frederiksværk

Stort tillykke til Heros Frederiksværk!

 

VM 2009 fyldte selvsagt meget under mødet. Der var rigtig mange der anerkendte Allan Jakobsen for hans ukuelige tro på at et lille forbund, i et lille land, kunne få VM i brydning til Danmark. Ikke nok med at det kom til Danmark, nærmere bekendt Herning, det blev et af de bedst arrangerede verdensmester skaber nogensinde, med det bedste resultat for Danmark nogensinde.

 

Vi sendte tanker til Mads Bang Aaen og co., Sport event Danmark, Herning kommune, Jørgen Krogh, Elo Christensen med flere, Herning messecenter, sekretariatschefer Erik Nyblom, Lene Søberg og Else Kilgod. IT fantast Flemming Nielsen, logistik folkene, landstrænerne Jarek og Ryszard, bryderne, Mark O. Madsen, Håkan Nyblom, Frederik Ekstrøm, Rune Nilsson, Jesper Viholt, Anders Ekstrøm og Nanna Hyllegaard, Youthcampen / James Johnson med flere, Olympia Wrestling, Fanzonen, camping pladsen, bryderne fra VenezuelaJ alle de frivillige, tilskuerne og sidst men ikke mindst Henrik Pajbjerg og Herning Brydeklub. Herning Brydeklub fik en velfortjent hæder i form at et fantastisk billede af arenaen, en STOR check, modtaget af Henrik til et langt stående applaus.

Muligvis er nogen ikke nævnt, men det var lige de minder der krydsede hen over vores indre blik. Dejligt tilbageblik.

 

Tak til alle der deltog i træner 1 uddannelse, til Ide-seminar og r-mødet.

Vi glæder os til at tage fat på dagen i morgen og i overmorgen, til det fremtidige arbejde for dansk brydning.

Det er tid til forandring

Forvent det bedste, frygt ikke det værste

På den nye bestyrelses vegne

Venlig hilsen

Palle Nielsen


af Palle Nielsen - 01.05.2010