Team Nordic til World Cup

World Cup er en holdturnering, der udkæmpes blandt de otte bedste hold i verden, baseret på resultaterne fra VM (eller OL) året inden.
Turneringen er relativt ukendt i Danmark, da vi aldrig tidligere har været tæt på top nationerne. Ved VM i Herning sidste år, opnåede Danmark en placering som nr. 8 i den samlede stilling – sammen med Sverige og Usbekistan, der også opnåede 17 point.

Årets World Cup blev arrangeret i Armeniens hovedstad Jerevan, hvorfor Armenien også var kvalificeret til mesterskabet, selvom det ”kun” blev til en placering som nr. 11 i den samlede stilling ved VM 2009. Armenien belagde tredjepladsen ved World Cup 2009, hvorfor de også i år regnedes som et af topholdene. Øvrige kvalificerede hold var; Tyrkiet, Iran, Aserbajdsjan, Rusland, Cuba, Ungarn og Georgien.

I starten af februar meddelte Aserbajdsjan at de ikke stiller op ved årets holdmesterskab, hvorfor der pludselig opstod en ledig plads. Da FILA kontaktede Danmark for at høre hvorvidt Danmark var interesseret i at deltage, blev der hurtigt etableret et fælleshold sammen med Sverige. Desværre kom afbuddet fra Aserbajdsjan så sent, at hverken Danmark eller Sverige kunne mobilisere det ”optimale” hold.

De danske farver blev forsvaret af to brydere; Fredrik Bjerrehuus fra Herning BK i 60 kg klassen og Mark O. Madsen, BK Thor i 74 kg klassen. Håkan Nyblom der vandt VM bronze i Herning følte sig ikke, efter en velfortjent pause efter sidste års VM, i god nok form.

Den første holdkamp var mod værtsnationen Armenien. Team Nordic tabte 0-7. Her tabte Fredrik 0-1, 0-2 til den tidligere europamester Vahan Juharyan. Mark O. Madsen tabte sin kamp til sidste års europamester, Arsen Julfalakyan.
I den anden holdkamp gik det ikke meget bedre for det nordiske hold. Det blev til et 1-6 nederlag til Iran, hvor Mark O stod for holdets enlige sejr, hvor han vandt 1-0, 7-0 over Hamid Reihani. Fredrik mødte Omid Noroozi og tabte 0-2, 0-1.
Søndag formiddag afvikledes den sidste puljekamp mod Cuba. Dette blev en meget tæt og spændende holdkamp, hvor Cuba vandt kampen i 55 kg og Fredrik vandt sin kamp over Maikel Anachel med pointene 0-2, 3-3, 5-1. Team Nordic vandt også 66 kg kampen, men desværre var Mark O plaget af feber og ildebefindende og kunne ikke præstere på normalt niveau, hvorfor han tabte 0-6, 3-0, 0-1 til Paul Consuegra. Cuba vandt 84 kg kampen og da Team Nordic stod uden deltager i 96 kg klassen, hjalp det ikke at holdet vandt 120 kg kampen.
Med sidstepladsen i puljen, skulle holdet kæmpe om 7-8 pladsen med Ungarn, der endte på sidstepladsen i den anden pulje.
Desværre stillede hverken Fredrik eller Mark op i den sidste kamp. Fredrik havde beskadiget skulderen i den sidste kamp og Mark havde stadig feber og var generelt utilpas. Holdkampen endte 5-2 til Ungarn, efter at Team Nordic vandt 66 og 120 kg kampene.