VM udtagelsen

Mark O Madsen i spidsen for det danske brydelandshold til VM i Herning

Efter lørdagens Grand Prix stævne i Dortmund er det danske VM brydehold, der skal kæmpe på hjemmebane i Herning fra den 21. september til den 27. september, udtaget. I spidsen for de danske herrebrydere er den tredobbelte VM medaljetager Mark O. Madsen, der er udtaget i 74 kiloklassen (sølv i 2007 og 2005 og bronze i 2006). Udover Mark, der er Danmark bedste bud på en medalje på hjemmebane, er tre andre brydere blevet udtaget til VM. Det drejer sig om EM bronzevinder fra 2008, Håkan Nyblom (60 kg.), den regerende nordiske mester Frederik Ekstrøm (66 kg.) og Rune Nilsson der er udtaget i 84 kiloklassen.

Grand Prix stævnet i Dortmund regnes blandt de bedste Grand Prix stævner i sæsonen. Derfor var der også hård modstand til de danske drenge, der var i kamp. Mark O. Madsen lagde ud med at vinde 3-0 og 4-0 over Jakhongir Muminov fra Usbekistan, i kvartfinalen tabte Mark til Konstantin Schneider med 0-1, 1-0 og 0-1. Håkan Nyblom tabte i førte runde til viceeuropamesteren Edward Barsegjan fra Polen med 0-1, 2-1 og 0-2. Dette var Håkans andet nederlag til polakken i år, da det ligeledes var ham der slog Håkan ud i første runde til EM. Rune Nilsson mødte i første runde Nils Holk fra Tyskland og vandt 2-0 og 4-3 1. I anden runde tabte Rune til Bernhard Mayr, ligeledes fra Tyskland, med 0-5 og 0-2. Den sidste dansker der var i kamp, var Frederik Ekstrøm, der slog Marc Wentzke fra Tyskland i første runde med 2-0 og 1-0. I anden runde tabte Fredrik til svenskeren Mathias Guenther med 0-2 og 0-1.

Oven på VM udtales følgende.

Frederik Ekstrøm udtaler: Det er godt kun at skulle koncentrere sig om at forberede sig til VM. Den første kamp var jeg fint tilfreds med, her kom jeg ind og styrede kampen. I den anden kamp var jeg for passiv stående og fik ikke udnyttet mine muligheder. Det er første gang jeg skal til et senior VM, og at det er på hjemmebane, gør det bare endnu større.

Rune Nilsson udtaler: Jeg er vildt glad, de sidste to år har jeg drømt om at blive udtaget til VM på hjemmebane. Især de sidste to dage har det fyldt utroligt meget i mit hoved, og det tog lidt længere tid at falde i søvn i går end normalt. Nu er det dejligt, at det er godt overstået, og jeg kan begynde at kigge frem mod september. Det bliver kæmpe stort, og uden sammenligning det største jeg har oplevet som bryder. Tanken om at komme ind i en fyldt hal i MCH og skulle bryde foran forhåbentlig en masse danske tilskuere giver appetit på at give den ekstra gas til træning.

Håkan Nyblom udtaler: Nu bliver det mit 6. VM, det at det bliver på hjemmebane gør, at det ikke bare bliver et i rækken. Som Herningbryder bliver det noget helt specielt, en oplevelse jeg aldrig kommer til at prøve igen og aldrig kommer til at glemme. Forhåbentlig kommer jeg langt, så jeg får flere kampe foran de mange herningensere, der forhåbentlig vil komme ud og se VM. Forhåbentlig går min drøm om at vinde en medalje på hjemmebane i opfyldelse, de næste tre måneder skal der i hvert fald trænes intensivt, så jeg er så godt forberedt som muligt.

Erik Nyblom udtaler: Vi havde fire brydere til eksamen ved dette stævne, de har alle bestået og kan dermed nu fokusere 100 % på VM om tre måneder. Selv om Mark O. Madsen tabte i kvartfinalen, viste han i dagens to kampe, at han stadig er en habil bryder og taber kun knebent til en tysker. Man kan bruge klicheen om, at han ikke havde marginalerne på sin side. Med tre måneder til VM er jeg sikker på, at Mark nok skal bliver rigtig skarp til VM. Håkan Nyblom taber en tæt kamp i første runde til årets EM sølvvinder, men jeg bekymrer mig ikke så meget, da Håkan har erfaringen, og landstræneren ved hvad der skal arbejdes på frem mod VM. Håkan stiller op på hjemmebane i Herning, så han er top motiveret. Rune Nilsson var den der lå mest på vippen inden stævnet, men hans to kampe i dag viste, at han har rykket sig, og nu tør han bryde, også selvom det er stærke modstandere, der står over for ham. Frederik Ekstrøm kvalificerer sig ikke ud fra dagens resultater, men hans fremgang det seneste år gør, at han helt naturligt har fortjent en VM udtagelse.

I starten af juli måned udtages det danske kvindehold, der forventes at blive på 1-2 brydere, ligesom det danske herrehold kan blive udvidet med en ekstra mand, når sommerens stævner er overstået.

På VM i brydnings hjemmeside www.wwc2009.dk kan udvalgte kampe fra Grand Prix stævnet ses, ligesom der i løbet af søndagen vil ligge interview med Sportschef Erik Nyblom, Håkan Nyblom, Frederik Ekstrøm og Rune Nilsson. Klik her for at se kampene

Fakta om VM i brydning 2009:

  • Tid: Mandag d. 21. september til den 27. september 2009
  • Sted: Herning - Messecenter Herning
  • Protektor: Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik
  • Antal deltagere: Der forventes små 1000 deltagere fordelt på 100 deltagernationer
  • Udbredelse: Brydning har 2000 medlemmer i Danmark, på verdensplan er der omkring 20 millioner brydere. Brydning er størst i Mellemøsten, Østeuropa og Asien.
  • TV: Der er indgået aftale med DR om produktion af VM, på verdensplan forventes VM at blive set af mellem 300-400 millioner seere.
  • Kontakt: Presseansvarlig Mads Bang Aaen +45 2897 7842 eller mbaa@dif.dk
  • Info: www.brydning.dkog www.wwc2009.dk

Ønskes yderlige kommentarer kan Sportschef, Erik Nyblom kontaktes på 2246 7929 eller presseansvarlig for VM i brydning, Mads Bang Aaen 2897 7842.


af Mads Bang Aaen - 28.06.2009