EM Cadet & Junior

Danmarks Brydeforbund sender fire brydere til årets europamesterskaber for unge.

EM for juniorer (op til 20 år) arrangeres i Tblisi, Georgien den 30. juni til 5. juli. Her stiller Danmark med Linda Andresen, BK Thor i kvindernes 59 kg klasse. Kvinderne er først på programmet og kæmper om medaljerne den 30. juni og 1. juli, hvor 59 kg klassen bliver afviklet den 1. juli.

Mændenes græsk-romerske stil bliver brydet den 2.-3. juli og her stiller Danmark med Anders Ekstrøm, BK Thor i 55 kg klassen samt Fredrik Bjerrehuus fra Herning BK i 60 kg klassen. Anders skal på madrassen den 2. juli og Fredrik dagen efter.

Danmark har ingen brydere med i mændenes fristil, men der bliver stadig dansk på madrassen, da Lütfü Atay deltager som dommer til mesterskabet, hvor han samtidig er til oprykningsprøve fra kategori 2 til 1.


EM Cadet (op til 17 år) arrangeres i Zrenjanin, Serbien den 21.-26. juli. Danmark stiller med en enkelt deltager; Ronni Volthers, BK Thor der stiller op i 76 kg klassen, der bliver afviklet sidste stævnedag, den 26. juli.


af Erik Nyblom - 01.06.2009